PODIJELI

Danas je izvršena prozivka igrača u NK Iskra Bugojno koji za nastavak sezone imaju visoke ambicije da osvoje veliki broj bodova i pridruže se vrhu tabele saznaje portal Bugojno-danas.info.

Za sljedeću sezonu je cilj plasman u viši rang takmičenja koji svi željno očekujemo.

Potpisani su pravilnici sa svim igračima te je precizno definisano da će rad, trud i zalaganje biti nagrađeni a neopravdan nerad i nemar biti kažnjivi. Svi igrači su jednoglasno zajednički sa upravom usvojili pravilnik te se na obostrano zadovoljstvo čeka prvi pripremni trening koji je zakazan za 1.2.2020. godine.

Predsjednik NK Iskra Davor Ivoš se obratio igračima i zaželio im sreću da osvoje što više bodova te da daju od sebe maksimum koji će biti nagrađeni. Kazao je kako ima visoke ambicije da od Iskre napravi veliki klub ali da mu za to treba ozbiljan pristup igrača koji će obradovati kako publiku na Jakliću tako i sve simpatizere Iskre. Ovim putem je pozvao i sve privrednike da doprinesu razvoju Iskre i pomognu da se Iskra vrati na nekadašnje staze kada je bila u vrhu bh. fudbala i kada su na Jakliću gostovale veoma jake ekipe. Kazao je kako će stadion biti uređen do te mjere da će biti čast doći i gledati utakmice Iskre i podržavati momke koji su domaći i koji zaslužuju da igraju u svojoj i našoj Iskri.

Iskra se trenutno nalazi na 11. poziciji sa 16 bodova dok je Rudar iz Han Bile na prvom mjestu sa 30 bodova, posljednji, 15. je NK Vlašić Turbe sa 4 boda.

Prozivci se odazvao 21 igrač od ukupno 27, koji će naknadno potpisati pravilnik i pristupiti klubu, u nastavku vam donosimo imena igrača kojim će raspolagati legendarni Sead Smiho Tanković i pomoćni trener Asmer Mašić, trener pionira i stručni saradnik će biti Haris Alispahić Triska, pogledajte i dio atmosfere sa potpisivanja pravilnika:

Namir Alispahić
Faruk Uzun
Ernest Ivković
Dževad Alibegović
Haris Pihura
Adnan Konjarić
Ahmed Omerinović
Haris Seferović
Saudić Ćorina
Armin Muratović
Elvedin Gazić
Tarik Bašić
Semir Mlivo
Aziz Šečić
Enes Palalić
Ahmed Huber
Velid Pidro
Nikola Jurčević
Eldin Alić
Toni Đalto
Luka Bojić
Alen Jusufbašić
Samir Šabić
Admir Sadiković
Alen Dedić
Asmer Musić
Ahmet Fuka

PODIJELI