PODIJELI

Jablanica je poznata kao sportska čaršija. Suvišno je trošiti riječi o braći Halilhodžić, Mirzi Teletoviću, Hasanu Salihamidžiću, Senadu Luliću…

Iz Jablanice nam dolazi još jedan sportski dragulj. Riječ je o 14-godišnjoj Emeli Bajramović, kojoj je rukomet velika ljubav. Iako ima tek 14 godina, Emela igra za seniorski tim Turbine. Pored toga iza sebe ima veliki broj priznanja sa raznih turnira, kampova, utakmica… U svojoj generaciji 2004., osvojila je i Ligu Hercegovine sa Turbinom.

Igra na poziciji krila i posjeduje nevjerovatnu preciznost, brzinu, pa je i s pravom nazivaju “Jablanička raketa”.

Na nedavnom završenom Međunarodnom turniru na Ilidži proglašena je za najbolju igračicu, a na kampu u Stocu bila je najbolji strijelac u trening utakmicama.

Emela uspjeva uskladiti školu i rukomet. Bila je i na spisku U14 reprezentacije BiH, a uskoro je možemo očekivati i u ostalim reprezentativnim selekcijama. U mlađim kategorijama Turbine trenira pod burnim okom trenera i oca, Majdina Bajrmaovića.

“Jablanička raketa” vrijedno radi, trenira, ruši granice, a ova hercegovačka čaršija bi se za par godina mogla pohvaliti još jednim sportskim ponosom na velikoj sceni.

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI