PODIJELI

14. po redu veslački maraton na Jablaničkom jezeru” Ismet Kovačević Gagula ” u Ostrošcu je otvorio Načelnik Općine Jablanica Salem Dedić uz prisustvo brojnih poklonika ove manifestacije i gostiju iz političkog, vjerskog i privrednog života, koji je između ostalog rekao da je ova sportska manifestacija značajna za promociju Jablanice, ali i za mještane okolnih jezara, kojima je život dugo vremena na razne načine bio vezan za drveni čamac.

Na stazi dugoj 4. 210 metara, od od plaže ” Vila ” Ostrožac, do plaže ” Peta ” u Donjem Paprasku učestvovalo je 10 posada u drvenim tradicionalnim čamcima dužine 3,5 metara i dubine 50 centimetara .

Pobjednička posada 14. veslačkog maratona ” Ismet Kovačević Gagula ” je Smajo Šahinović i Ragib Vođo, sa vremenom, 28:46 minuta, drugoplasirana je bila posada, Fikret Husrep i Halid Šehić, 29:46, trećeplasirana, Zijad Kovačević i Aldin Graho, 32:45 .

Pobjednik skokova na glavu ” Viseči most ” je Danko Dangubić, drugi je bio Deni Šahinović, a treći, Dženan Japalak.

Pobjednička ekipa u odbojci na plaži je Lug, drugo mjesto je osvojila ekipa Blok tim, a treće Rodovi.

Načelnik Općine Jablanica, Salem Dedić je pobjedničkim posadama, hrabrim skakačima i odbojkaškim ekipama uručio medalje, plakete i novčane nagrade.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI