PODIJELI
FOTO: R.K./Zvijezda

Nakon rastanka sa Jedinstvom iz Bihaća, Vladi Jagodiću trebalo je tek nešto više od dvadesetak dana da pronađe novi posao, ali na njemu se nije mnogo zadržao.

Jagodić je preuzeo Zvijezdu iz Gradačca , međutim, nakon samo 19 dana u kojima je sa ekipom upisao jedan remi i dva poraza, iskusni stručnjak napušta i ovog prvoligaša.

“Tačno je da odlazim iz kluba. Moram da kažem, ja sam otišao u Zvijezdu poslije njihove serije loših rezultata, imali su četiri poraza, jedan remi i jednu pobjedu. Onog trenutka kad sam napustio Jedinstvo, a daj Bože da je to bilo pola godine radnije, rekao dam da želim da radim. Ali pogrešno sam procijenio stvari u Zvijezdi Gradačac. Istina je da nisam imao rezultat, a svjesni smo da se od rezultat živi. Razgovarali smo juče i dogovorili se, ja sam moralan čovjek i trener. Međutim, tamo je trener najmanji problem, dosta je stvari koje ne želim da komentarišem“, rekao je Jagodić u izjavi za MONDO.

On je dodao da danas i zvanično napušta klub iz Gradačca.

“Kada sam dolazio, dogovorili smo se, imali smo ciljeve i želju da dignemo klub, nismo uspjeli i moralno je da trener bude prvi na udaru. Ali kao što sam rekao, trener je najmanji problem tamo. Učinio sam sve što je u mojoj moći, ali nismo uspjeli. Zvijezdi želim sve najbolje u budućnosti i ljudima koji vode klub“, rekao je Jagodić.

Strateg koji je, podsjetimo, fudbalere banjalučkog Borca odveo do šampionske titule 2011. godine, na kraju je dao komentar iz kojeg se nazire da je požalio što je sjeo na klupu Zvijezde.

“Čovjek uči dok je živ. Ovo mi je bila škola, a pitanje je da li mi je bila potrebna. Pogrešno sam procijenio neke stvari, a one su mi se obile o glavu“, zaključio je Jagodić.

(Mondo.ba)

PODIJELI