PODIJELI

Na današnjoj konferenciji za štampu predstavljen je novi šef struke gradačačkog prvoligaša , Vlado Jagodić.

Vrstan stručnjak i trener preuzeo je tu funkciju poslije iznenadnog odlaska sa te funkcije Senada Hadžića i već je počeo sa radom. Danas je u prostorijama Zvijezde na Banja Ilidži iznio razloge zbog kojih je došao u ovaj klub i planove u ovoj polusezoni.

Kao trener koji je u svojoj karijeri mahom vodio premijerligaške klubove, te mladu reprezentaciju BiH, istakao je da poznaje i prvoligaške ekipe jer je donedavno vodio ekipu Jedinstva iz Bihaća a poznaje takođe i mnoge fudbalere od kojih je neke i trenirao. Vlado Jagodić je istakao da mu je drago što je došao u NK Zvijezdu jer je već nekoliko puta bio u kombinnaciji da i ranije dođe za trenera i eto sada se to desilo.

Smatra da mjesto ove ekipe na prvoligaškoj ljestvici nije pravi odraz kvaliteta i potencijala koji Zvijezda ima. Želja mu je da odmah proba krenuti u popravljanje bodovnog salda, stvaranje ekipe koja treba da vrati Zvijezdu na mjesto koje joj s pravom pripada a to je vrh tabele. Za tako nešto potrebno je da se vidi situacija sa igračima, da se bolje upozna sa dosadašnjim radom i onda proba nadoknaditi bodove koji su do sada, nakada i nepotrebno, prosuti.

Za to će već probati da od naredne utakmice koju Zvijezda gostuje u Hadžićima, sa igrom i zalaganjem izbori povoljan rezultat. Posebnu pažnju će takođe obratiti i radu sa mlađim kategorijama ali zbog dolaska na kormilo kluba u toku pola jesenje sezone ipak će sada morati da se osloni na one iskusnije, zbog zaostatka u bodovima za vodećim ekipama. Iz razgovora se vidjelo koliko je jasno Jagodićevo opredjeljenje da se od ove ekipe stvori jak kolektiv spreman i za neke više domete. Zato, kako ističe, priznavaće samo rad, rad, rad … red i disciplinu. Poznavajući ga, ne sumnjamo da će ovaj stručnjak i istrajati na tome.

(S.Krajinović/Sportske.ba)

PODIJELI