Connect with us

Domaći fudbal

Jagodić: “Lako je skloniti trenera, treba doći i bodriti svoju ekipu”

Objavljeno prije

,

Vlado Jagodić prokomentarisao je pobjedu Radnika nad Zrinjskim.

Radnik je u desetom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na domaćem terenu savladao Zrinjski rezultatom 1:0, a utakmicu je potom prokomentarisao trener Vlado Jagodić.

“Moram reći da se jedino ovako moglo igrati protiv Zrinjskog i uz to imati dozu sreće. Sve vrijeme govorim da ova ekipa vrijedi, da može, međutim do sada nam je falilo sportske sreće koju smo sada imali. Vjerovatno smo je negdje prije i zaslužili. Zrinjski je nevjerovatno jaka ekipa, te mi nikako drugačije nismo mogli igrati. Znali smo da se možemo nadati nečemu samo iz kontra-napada ili prekida, a iskren da budem bili bisom zadovoljni i neriješenim rezultatom” – rekao je Jagodić, pa dodao:

“Vidjeli ste da je postavka bila takva, igrali smo 3-4-1-2, ali smo se dosta više spuštali nazad nego što smo to do sada radili. U svakom slučaju moji momci su presrećni i drago mi je kad ih vidim jer napokon smo došli do pobjede koju smo zaslužili i prije da ostvarimo. Česitam im od srca, dali su zadnje atome snage. Zrinjskom želim sve najbolje, oni su u samom vrhu bosanskohercegovačkog fudbala, danas se vidjelo da imaju igru, koja plijeni i ima dosta ubačaja. Sve smo to znali i skautirali ih, a ovaj osmijeh s lica mojih igrača daje mi za pravo da budem optimističan za nastavak sezone”.

Jagodić je za kraj prokomentarisao i izostanak navijačke grupe “Incident” s utakmice, te transparent koji su ostavili na njima namijenjenom dijelu tribine.

“Mislim da Radnik sada može da očekuje sada još bolje rezultate. Malo mi je žao zbog naše navijačke grupe, zbog njihove parole. Lako je skloniti trenera, ali treba doći danas i bodriti svoju ekipu, taj tim je danas krvario ovdje protiv Zrinjskog. Pozdravljam navijače i pozivam ih da dođu, jer smo sa njima mi još jači”.

Bila je ovo prva pobjeda Radnika ove sezone, a bijeljinski tim u narednom će kolu gostovati Rudaru u Prijedoru.


Domaći fudbal

NK Stupčanica predstavio novitet na svom stadionu i najavio još dva projekta (FOTO)

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: NK Stupčanica

Nogometni klub Stupčanica osvojio je titulu u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – centar, a da u klubu marljivo rade i napreduju pokazuje i najnovija vijest iz ovog kluba.

Stupčanica se oglasila na svom Facebook profilu. Iz kluba su se pohvalili da je uspješno završen projekat postavljanja LED semafora na Dancu.

“Kao što smo ranije najavljivali, danas je uspješno završen projekat postavljanja LED semafora na našem Dancu. Svakim novim projektom, Danac postaje funkcionalniji, moderniji i ljepši.

Uskoro slijedi otvaranje upravne zgrade i svlačionica, čime će biti kompletiran i taj projekat. Ali, nećemo stati na tome, slijede još dva nova projekta o kojim ćete, kao i do sada, biti obaviješteni.”, naveli su iz kluba.

Foto: NK Stupčanica

Foto: NK Stupčanica


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Nakon što je Šoše podnio ostavku, oglasio se Feđa Dudić zanimljivom porukom

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Printscreen

Direktor mostarskog Veleža, Džemil Šoše, podnio je ostavku, iako potvrde od strane ovog klubaj još uvijek nema.

Još uvijek nije poznat pravi razlog zbog čega je Šoše odlučio podnijeti ostavku na mjestu direktorske pozicije, ali se nagađa o raznim pritiscima kojima je bio izložen u posljednje vrijeme.

U posljednjih pet godina Šoše obnaša funkciju direktora kluba, kada je ovaj klub i doživio svojevrsnu renesansu.

Zanimljivo, oglasio se i trener Veleža, Feđa Dudić na svom Facebook profilu.

“Sve što je činio i radio uvijek je bilo isključivo u interesu kluba. Nema žene i djece, njegova žena i djeca su Velež! 24 sata na usluzi i uvijek dostupan za sve. Džemil Šoše je dio Veleža, a Velež je veliki dio u srcu Džemila Šošea, to ne ide jedno bez drugoga.”, poručio je trener Veleža, Feđa Dudić.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Kao grom iz vedra neba: Ostavka u Veležu!

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Velež

Direktor Veleža Džemil Šoše podnio je ostavku.

Nije poznato zbog čega je Šoše odlučio povući ovaj potez, mada se špekulira o raznim pritiscima kojim je bio izložen u posljednje vrijeme.

Šoše je dirketor Veleža bio u posljednjih pet godina, kada je klub iz Mostara doživio svojevrsnu renesansu.

Za očekivati je da se o svemu ubrzo oglase i iz kluba.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE