PODIJELI

Trener Borca Vlado Jagodić nije bio zadovoljan suđenjem na današnjem susretu između njegovog tima i Zrinjskog u Mostaru.

Podsjetimo, Plemići su pobijedili sa 2:1, a poslije utakmice Jagodić se okomio na sudije.

Posebno je bio nezadovoljan zbog penala koji je za domaćina sviran u prvom dijelu. Kaže kako se sudac olako hvatao pištaljke…

“Rijetko kada o tome pričam, ali olako je sviran kazneni udarac u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu je bilo nekih situacija za koje ću jedva pričekati snimak da vidim, a koje su mogle biti u našu korist. Zrinjski je, ponavljam, iskoristio našu smušenost na početku”, kazao je Jagodić.

On je prije toga čestitao Plemićima pobjedu.

“Prije svega da čestitam Zrinjskom i kolegi Žižoviću na pobjedi. U ovako bitnoj utakmici nismo smjeli sebi da dozvolimo da onako djelujemo u prvih pola sata kako smo djelovali. Za ovako jaku utakmicu onakva dva primljena gola nisu nešto na čemu bismo mi trebali da baziramo uspjeh. Prvih pola sata moramo da zaboravimo. U drugom poluvremenu smo bili možda i dominantniji. Pokušali smo sve, nismo uspjeli dati gol u drugom poluvremenu, a mislim da smo zaslužili”, poručio je on.

Iskusni stručnjak je za kraj ponovio kako je primarni cilj njegove ekipe do kraja prvenstva izlazak na evropsku scenu te dodao kako će Borac na proljeće biti daleko jači.

PODIJELI