Connect with us

Fudbal

Jakirović: “Već znam koji je najveći problem ekipe”

Objavljeno prije

,

Foto: NK Rijeka

Na konferenciji za medije hrvatski klub Rijeka predstavio je novog trenera Sergeja Jakirovića.

Zbog loših rezultata na kraju prvog dijela sezone klub je morao napustiti italijanski stručnjak Serse Cosmi, a čelni ljudi Rijeke rješenje su pronašli u Jakiroviću, koji je u posljednje vrijeme radio sjajan posao u Zrinjskom.

“Kada se pojavila ponuda, prilično brzo sam sve dogovorio. Zadovoljan sam zbog dolaska u Rijeku i za mene je ovo veliki sportski izazov. Došao sam u Rijeku napraviti dobar posao jer ovaj klub to zaslužuje. Osjetio sam da je vrijeme za moj iskorak, a dolazak u Rijeku to apsolutno jest”, rekao je Jakirović.

“Privukli su me ciljevi koje klub ima i, iskreno rečeno, ne volim zonu komfora, već suprotno. Tako se uvijek dolazi do sjajnih stvari. Uvjeren sam da će se na proljeće gledati nešto drugačija Rijeka. U svakom slučaju, puno pozitivnija”, dodao je Jakirović koji je tijekom karijere u Hrvatskoj radio u Sesvetama, a potom od 2018. do 2020. godine u prvoligašu Gorici.

“Naravno da nas sve čeka težak posao. Problemi se znaju i oni se moraju rješavati. Neću gledati u prošlost, ništa se od toga ne može vratiti, već idemo rješavati stvari. Uzroke znamo, a posljedice su loš plasman na ljestvici i slabi rezultati. Već sada znam da je najveći problem Rijeke fizička spremnost igrača koja nikako nije na razini”, zaključio je.

NAJČITANIJE