PODIJELI

Jamajčanski atletičar Nesta Carter, član ”zlatne” štafete Jamajke 4x100m s Igara 2008. godine u Pekingu, kojeg je Međunarodni olimpijski odbor (MOO) diskvalificirao u srijedu zbog korištenja dopinga, najavio je žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS).

Carter, šesti najbrži trkač na 100 m svih vremena, koji je trčao prvu dionicu olimpijske štafete 4x100m u finalu prije devet godina kada je Jamajka pobijedila sa svjetskim rekordom 37.10sekundi, bio je pozitivan u ponovljenoj analizi uzoraka urina i krvi s Igara u Pekingu na metilheksanamin koji se koristi kao sredstvo za čišćenje nosa kod prehlade, a nalazi se i u prehrambenim dodacima.

Nakon ove diskvalifikacije svjetski rekorder u sprintu Jamajčanin Usain Bolt ostao je bez triple-triple olimpijskog naslova kojeg su mu donijele po tri zlatne medalje (100m, 200m i u štafeta 4x100m) s Olimpijskih igara 2008., 2012. i 2016.

Bolt je sada jedini od atletičara koji su pretrčali 100m ispod 9.79sekundi, a koji nije bio pozitivan na doping

Moramo odlučiti što je najbolje za nas, radi se o momčadi. Želimo ih zaštiti i želimo osigurati da dobiju priliku da obrane svoju reputaciju, kazao je predsjednik Jamajčanskog olimpijskog pokreta (JOA) Michael Fennell.

Tako Carter ima vremena do 15. veljače, što je 21 dan nakon što je Međunarodni olimpijski odbor (MOO) donio odluku o diskvalifikaciji Jamajke, za podnošenje žalbe.

PODIJELI