PODIJELI

U okviru četvrtog kola A2 košarkaške lige u nedjelju se u Bugojnu igra meč između domače ekipe KK „Basket time“ i KK „Mladost“ Ilijaš. Veoma važan meč za oba rivala i jedna i druga ekipa žele trijumf u ovom susretu, domaćin poslije pobjede u prošlom kolu na gostujućem terenu u Stocu želi novu pobjedu dok gosti iz Ilijaša poslije pomalo neočekivanog poraza na svom parketu od ekipe Konjica traže da se iskupe za taj poraz i kući se vrate sa novim bodovima.

U oba kluba dosta je mladih, izuzetno talentovanih igrača koji žele da se iskažu u ovom rangu takmičenja, a sigurno dosta njih želi zaigrati i u najjačoj ligi. Prilika za novo dokazivanje pruža se igračima oba tima već ovog vikenda jer ovaj susret donijeće dosta neizvjesnosti, borbenosti, atraktivnih akcija i sigurno da će uživati prisutni gledaoci.

Inače u ekipi iz Ilijaša poraz od Konjica nije tragično shvaćen i svi igrači i stručni štab odmah su se okrenuli ovom meču u Bugojnu. Radili su marljivo na treninzima i spremaju se da u ovom susretu pruže bolju igru nego u prošlom kolu, a koju če dodatno ojačati velikom borbenošću i željom za pobjedom. Jedno je sigurno Kamenjaš, Herco, Bačvić, Slijepčević, Mirković, Kurtić i ostali sigurno ne idu u Bugojno na izlet i sa unaprijed istaknutom bijelom zastavom.

Predsjednik košarkaša Mladosti Ibrahim Jašarević pred ovaj meč rekao nam je sljedeće:

”Sigurno da smo svi u klubu svjesni težine zadatka koji nas očekuje u Bugojnu i sve ćemo učiniti da maksimalno spremni uđemo u ovaj meč. Znamo da nas čeka teška utakmica svih 40 minuta meča, borba za svaku loptu i igrači moraju biti potpuno koncentrisani tokom cijelog meča. Cijenimo i respektujemo našeg domaćina, znamo da u svojim redovima imaju par dobrih igrača, ali također znamo da i naša ekipa vrijedi, i da može parirati svakom rivalu. Iako ćemo nastupiti hendikepirani neigranjem Barukčije, Zulčića i Holjana idemo odigrati dobro, borbeno, sa puno skokova pod oba koša, puno brzih kontri i nadam se da možemo upisati vrlo bitnu pobjedu za naš tim”, kazao je Jašarević.

(Rešad Mamela/Sportske.ba)

PODIJELI