PODIJELI
Nakon što su danas kompletirani ljekarski pregled i druge neophodne procedure, Jasmin Mešanović i zvanično je postao novi igrač FK Sarajevo.

Dvadesetdevetogodišnji napadač potpisao je ugovor u trajanju od tri i po godine.

Bh. internacionalac u Sarajevo dolazi iz redova slovenačkog prvoligaša ekipe Maribora, a riječ je o igraču koji je dobro poznat ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini obzirom na to da je nosio dresove tri bh. kluba FK Sloboda Tuzla, NK Čelik Zenica, te HŠK Zrinjski Mostar. Tokom svoje karijere nastupao je još i u Hrvatskoj za NK Osijek.

“Velika je čast potpisati ugovor sa FK Sarajevo. Znam šta me čeka – da su ambicije velike, da nema prostora za opuštanje i da se svaka utakmica igra kao da je posljednja. Već sam igrao na Koševu i znam da je uvijek bila dobra atmosfera, te se nadam da ću što prije imati priliku da zaigram i pred našim navijačima”, poručio je Mešanović.

Mešanović je u ovoj sezoni odigrao 18 utakmica za NK Maribor u kojima je ostvario učinak od tri gola i dvije asistencije. U Premijer ligi postigao je 47 pogodaka na 142 utakmice što ga čini 12. najefikasnijim igračem u historiji ovog takmičenja.

“Jasmin je igrač koji ima mnogo iskustva u igranju utakmica u evropskim takmičenjima, ali je također upoznat i sa kvalitetom i načinom igranja u Premijer ligi BiH. Sigurni smo da će se vrlo brzo uklopiti sa ostalim igračima i da će se odlično nadopunjavati na terenu. Obzirom da je liga u Sloveniji već počela, Jasmin je kompletirao pripreme tako da bez problema može pratiti ostatak ekipe”, rekao je Emir Hadžić.

Jasmin je drugo novo ime Bordo kluba u ovom prelaznom roku, nakon što se ekipi prethodno pridružio Boris Cmiljanić.

Mešanović je u Mariboru proveo četiri godine i na Instagramu se zahvalio svom bivšem klubu na svemu.

“Četiri ljubičaste godine. Hvala na prekrasnom periodu. Ponosan sam što sam bio dio ljubičaste porodice”, rekao je Mešanović.

PODIJELI