PODIJELI

Srbijanska novinarka Ljiljana Stanišić sinoć je na Instagramu radila live intervju sa Ognjenom Vranješom.

Jedno od pitanja koje je Vranješ dobio jeste između ostalog i na temu reprezentacije BiH. Stanišić je uvažila jedan komentar i pitanje za intervju da li je istina da je Edin Džeko mu očitao bukvicu zbog odnosa sa BH Fanaticosima.

– Teško da iko meni može da očita bukvicu. Mislim, možeš sa mnom uvijek da popričaš normalno, da me posavjetuješ, ali da mi očitaš bukvicu… Nisam još sreo takvog čovjeka, otvoreno je odgovorio Vranješ.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Vranješ o razgovoru sa Džekom.

Objavu dijeli BUTASPORT.RS (@butasport.rs)

Vranješ je godinama bio u sukobu sa BH Fanaticosima, koje je nazvao i bauštelcima. Podsjetimo, BH Fanaticosi su otpisali Vranješa nakon prve tetovaže na kojoj je iscrtao granice entiteta Republika srpska. Vranješ je tada tetovažu ispravio u sat, a Fanaticosi su mu na jednoj utakmici poručili:

- Ognjene, tvoj sat je davno otkucao.

Vranješ je još neko vrijeme igrao za reprezentaciju, ali nakon tetovaže četničkog vojvode Momčila Đujića završio je reprzeentativnu karijeru odlukom selektora Roberta Prosinečkog zajedno sa predstavnicima NS BiH.

Jedan od igrača koji je tada javno kritikovao Ognjena Vranješa bio je Vedad Ibišević.

"Ne znam iz kojih je razloga Ognjen to uradio, ali potpuno razumijem reakciju navijača. To što je uradio velika je uvreda za navijače, za BiH. Vranješ je objeručke prihvaćen u reprezentaciji, kao i svi mi. Prihvatili smo ga svi, pogotovo navijači. Reprezentacija mu je sve dala, kao ostalima. Ne znam da li je to uradio iz gluposti, kako je rekao ili iz nekih drugih razloga, ali to nije u redu", prokomentarisao je tada Vedad Ibišević.

PODIJELI