PODIJELI

Član stručnog štaba FK Sarajevo Dževad Šarić optužen je da je udario jednog igrača Širokog Brijega u nedavnoj utakmici na Pecari.

Povodom dešavanja na utakmici osmine finala Kupa BiH odigranoj 2. oktobra na stadionu Pecara član stručnog štaba FK Sarajevo, Dževad Šarić izjavio je sljedeće:

“Od početka utakmice stručni štab i igrači, su bili izloženi pritisku, vrijeđanju, psovkama i prijetnjama koje su dolazile sa tribina. Na terenu je postojala stalna napetost i istinski smo se svi plašili za našu sigurnost. Do eskalacije je došlo kada su naši igrači na terenu bili direktno ugroženi.

Do sada u svojoj karijeri nikada nisam učestvovao u bilo kakvim sukobima, svi koji me poznaju znaju da nikada nikome ne bih nanio bilo kakvu štetu. Uslovi u kojima sam radio ovu utakmicu, pritisak i neprijateljska atmosfera su podsvijesno doprinijeli da se sve dogodi kako se dogodilo.

Ovim putem, zbog svog bezobzirnog ponašanja, želio bih se javno izviniti prije svega protivničkom igraču a zatim i javnosti, klubu, vjernim navijačima i svim simpatizerima kluba što sam ih doveo u nelagodnu situaciju, te što sam narušio kredibilitet i integritet samog kluba, izjavio je Dževad Šarić.

PODIJELI