Connect with us

Ino fudbal

Je li Ronaldo zaprijetio napuštanjem reprezentacije na SP-u? Oglasili se iz Saveza

Objavljeno prije

,

Portugalski nogometni savez (FPF) odbacio je u četvrtak informacije da je Cristiano Ronaldo, koji je u utorak u utakmici osmine finala protiv Švicarske (6-1) bio zamjena, prijetio da će napustiti reprezentaciju.

“Informacije objavljene u četvrtak govore da je Cristiano Ronaldo prijetio napuštanjem reprezentacije u razgovoru s selektorom Fernandom Santosom”, piše FPF u ovom priopćenju.

“FPF ističe da kapetan reprezentacije Cristiano Ronaldo ni u jednom trenutku nije prijetio da će napustiti reprezentaciju tokom boravka u Katru”, dodaje savez.

FPF-ovo priopćenje je odgovor na članak objavljen u portugalskom sportskom dnevniku “Record”, koji je u četvrtak napisao da je “Cristiano Ronaldo zaprijetio odlaskom”.

Prema “Recordu”, 37-godišnji Ronaldo se žestoko posvađao sa selektorom nakon što je saznao da će utakmicu protiv Švicarske započeti na klupi, zbog čega je zaprijetio napuštanjem momčadi, prije nego što je konačno promijenio mišljenje.

Tokom ove 1/8 finala Ronaldo je bio samo zamjena, što mu se nije dogodilo od 2008. u reprezentaciji. Ušao je u 75. minuti, a na kraju utakmice kratko se pozdravio s portugalskim navijačima i brzo se vratio u svlačionicu.

NAJČITANIJE