PODIJELI
Foto: Balkan Info

Bivši selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević dao je svoj komentar na posljednja prepucavanja Jusufa Nurkića i Elmedina Konakovića.

Sve je počelo od toga kada je centar Portlanda izjavio kako Konaković nije prepoznao njegov potencijal u Bosni, a kako je to izazvalo mnoštvo reakcija, ni današnji političar mu nije ostao dužan.

Uslijedila su potom brojna prepucavanja koja je sada u razgovoru za N1 televiziju prokomentarisao nekadašnji selektor Duško Vujošević.

“Jusuf o kome ja imam dobro mišljenje, prije svega igračko, a i čovjek koji je pošten, svoj patriotizam ne treba da pokazuje po tome šta piše na patikama, nego da se odaziva da igra za reprezentaciju i da proguta neke stvari zbog tima, a pogotovo zbog reprezentacije”, rekao je Vujošević o Nurkiću, a zatim se osvrnuo i na Konakovića.

“A Konaković koji je političar, koji bi apsolutno morao da ima tu vrstu pameti ne mora da na svaku možda i neku ishitrenu i nepromišljenu rečenicu da odgovara, nego i on treba tu stvoriti uslove da postoji saradnja generalno među tim ljudima. Ne možeš ni bez onih koji vode reprezentaciju, oni treba da stvore neke određene uslove, a naravno ne možeš ni bez navijača, a pogotovo bez igrača i prosto postoje neki viši interesi i moraju da se ti neki lični sukobi prevaziđu, a ne da se raspiruju”, ističe Vujošević.

Također, Vujošević je iskoristio priliku i da čestita bh. košarkašima na plasmanu na Evropsko prvenstvo.

PODIJELI