PODIJELI

Matea Pletikosić, rukometašica koja je prije pet godina igrajući za Hrvatsku na Europskom kadetskom prvenstvu proglašena za najboljeg beka tog natjecanja, odlučila je da će u nastavku karijere nositi dres reprezentacije Crne Gore, objavili su crnogorski mediji.

Plateikosić je rođena je u Sinju i iz kluba iz tog grada je 2015. godine prešla u podgoričku Budućnost kao jedna od najtalentovanijih igračica na svojoj poziciji. U dresu crnogorskog prvaka za pet godina postigla je 43 gola u Ligi prvakinja.

Pletikosić više od tri godine nije igrala za Hrvatsku, a usto je i više od tri godine registrirana kao igračica Budućnosti, što je preduvjet za promjenu sportske nacionalnosti.

Prošle godine je dres Crne Gore obukla još jedna Hrvatica, Marta Batinović, dok je Rukometni savez Crne Gore još u pregovorima sa slovenkom Barbarom Lazović, ali mediji u Podgorici prenose kako je još uvijek veliko pitanje hoće li ona dobiti dozvolu IHF-a da postane dio crnogorske ekipe.

Za crnogorsku reprezentaciju ranije su igrale djevojke rođene u Srbiji: Bojana Popović, Katarina Bulatović, Ana Đokić, Ana Radović i Mirjana Milenković, kao i Mađarica Gabrijela Kindl koja se sada preziva Markoč.

PODIJELI