PODIJELI

Tadašnji predsjednik Barcelone, Joan Gaspart, mnogo godina kasnije, sjeća se na koji je način Ronaldo “završio” u Barceloni.

“Potpisivanje Ronalda je bilo filmski. Postojao je problem jer ga je PSV povukao iz prodaje i uključio klauzulu u njegov ugovor koja je otkazivala transfer ako igrač ne potpiše do određenog datuma. Prošli su dani i Ronaldov ugovor nije stigao, pa me moj prethodnik Jose Luis Nunez poslao u Miami gdje je tada bilo sjedište brazilske reprezentacije, kako bih natjerao Ronalda da potpiše. Stigao sam i nisam bio u mogućnosti da dođem lako do Ronalda. Na vratima hotela bilo je nekoliko izbacivača i imali su zapovijedi da nikoga ne puštaju. Nisam mogao ništa protiv izbacivača visokih dva metra”, naveo je Gaspart te ispričao na koji je način uspio doći do Ronaldove sobe.

“Uspio sam da natjeram hotelskog konobara da mi posudi leptir-mašnu i jaknu, te mi je dao tasnu s Coca-Colom. Otišao sam ponovo do vrata, rekao izbacivačima da je Ronaldo naručio Coca-Colu i najzad sam ušao kod njega. Predstavio sam mu se i on je nazvao agenta i rekao im da smo ga ulovili. Rekao sam mu da ćemo se žaliti ako ne potpiše, pa je dogovor postignut. Sve je završeno u krevetu hotelske sobe”, zaključuje bivši predsjednik katalonskog kluba.

PODIJELI