PODIJELI

Takmičari Atletskog kluba Pace Konjic nižu uspjehe i osvajaju medalje kao na traci.

I drugog dana Državnog prvenstva u atletici za seniorke i seniore koje je proteklog vikenda održano na Atletskom stadionu Kamberovića polje u Zenici sjajna Adela Čomor osvojila je još jednu medalju.

Nakon što je prvog dana osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju u trci na 3.000 metara stipl i drugo mjesto i srebrnu medalju u trci na 1.500 metara, drugog dana takmičenja Adela je u trci na 3.000 metara osvojila drugo mjesto i još jedno srebro sa vremenom 10:26,20. Prvo mjesto i zlatnu medalju u ovoj trci osvojila je Lucija Kimani sa rezultatom 10:24,88.

Sa tri osvojene medalje, jedno zlato i dva srebra Adela Čomor je bila među najuspješnijim takmičarima ovogodišnjeg prvenstva BiH u atletici.

Na državnom prvenstvu iz AK Pace nastupao je i Faris Begluk koji je ostvario svoje najbolje rezultate. Prvog dana Faris je u trci na 400 metara sa vremenom 55,83 osvojio drugo mjesto , dok je drugog dana u trci na 800 metara rezultatom 2:08,09 osvojio šesto mjesto.

Jelena Stanivuković iz banjalučkog Borca je sa pet osvojenih medalja najuspješnija takmičarka prvenstva,od toga četiri zlata i jedna bronza. Državne rekorde oborili su Vanja Spaić iz Leotara u bacanju koplja i Slađana Jagodić iz Borca u skoku s motkom.

(Enver Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI