Connect with us

BH Reprezentacija

Juniori BiH u drugoj jakosnoj skupini, imaju istu “zabranu” kao i seniori

Objavljeno prije

,

Žrijeb kvalifikacionih grupa za naredno izdanje Evropskog prvenstva za juniorske selekcije bit će održan 6. decembra u Nyonu.

Bit će formirano 13 grupa od po četiri ekipe, a Bosna i Hercegovina će se naći u drugoj jakosnoj skupini.

Pored naše selekcije u drugom šeširu još su Slovačka, Švedska, Belgija, Norveška, Danska, Irska, Škotska, Gruzija i Bugarska.

Juniore očekuje ista “zabrana” kao i seniore u kvalifikacijama za EURO 2020, odnosno neće moći igrati sa vršnjacima Kosova.

Prvu jakosnu skupinu čine: Francuska, Engleska, Italija, Holandija, Njemačka, Ukrajina, Austrija, Španija, Češka republika, Grčka, Turska, Rusija, Hrvatska.

U trećem šeširu su: Mađarska, Finska, Švicarska, Rumunija, Crna Gora, Slovenija, Kipar, Makedonija, Latvija, Azerbejdžan, Vels, Bjelorusija i Island.

Četvrti šešir čine: Litvanija, Kosovo, Estonija, Moldavija, Luksemburg, Albanija, Malta, Armenija, Andora, Kazahstan, Farska ostrva, Gibraltar i San Marino.

Plasman u elitnu rundu će izboriti po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe te jedna najbolje trećeplasirana selekcija. Prvi krug kvalifkacija je na programu na jesen 2019. godine.

U elitnoj rundi već je Portugal, a Evropsko prvenstvo će se igrati 2020. godine u Sjevernoj Irskoj.


BH Reprezentacija

Nurkić: “Sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji”

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Facebook

Večeras je najveća zvijezda bh. reprezentacije, centar Portlanda Jusuf Nurkić, govorio za Novu BH, a između ostalog dotakao se nove sramote u kojoj se našla bosanskohercegovačka košarka.

– Mislim da je sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji. Nemam komentar. Nekako mi podrazumijevamo da će biti turbulencija. Uvijek imamo neki bojkot nečega. Nadam se da barem u budućnosti neće biti toga. Atmosfera je super i to je nešto što drži ovo sve, kazao je između ostalog Nurkić.

Reprezentacija BiH nalazi se na pripremama pred Eurobasket, a prema riječima Nurkića, još se ništa ne zna. Samo znaju da imaju dva treninga, a šta dalje?


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Navijač bh. reprezentacije poručio Nurkiću da treba dati novac Savezu, dobio je ekspresan odgovor od Jusufa

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Twitter

Ponajbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić ušao je u verbalni sukob s jednim od navijača bh. reprezentacije preko društvene mreže Facebook.

Nova BH najavila je da će večeras emitovati intervju s Nurkićem, a u komentaru jedan navijač osvrnuo se na finansijske probleme Košarkaškog saveza BiH, pa napisao:

“Juka i Musa neka odvoje sedmičnu zaradu za Savez ako su patriote i to je to, kada neće kantoni i FBIH da spreme”, napisao je navijač Edis.

Potom mu je odgovorio niko drugi nego lično Nurkić.

“Zbog takvih kao ti Edise djeca odlaze!

Državna repka jel??

Ne sramoti se…”, napisao je centar Portland Trail Blazersa.

Nurkić je vrlo brzo na komentar dobio više od 100 lajkova.


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Bh. reprezentacija ipak putuje u Estoniju

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FENA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će otputovati na turnir u Estoniju, potvrđeno je iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Zbog ogromnih troškova, do posljednjeg trenutka bio je neizvjestan odlazak košarkaških Zmajeva u ovu baltičku zemlju, ali problem je na kraju riješen.

– Prije svega se moramo zahvaliti našim domaćinima, Košarkaškom savezu Estonije, bez čije pomoći ne bismo mogli učestvovati na turniru. Sam turnir će itekako dobro doći našoj reprezentaciji, kako bi igrači podigli takmičarsku formu, a stručni štab napravio adekvatnu analizu, rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

U estonskom Tartu naša će selekcija igrati protiv Estonije i Belgije.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE