Connect with us

Domaći fudbal

Juniori Zvijezde 09 će igrati u Omladinskoj Ligi prvaka

Objavljeno prije

,

Juniori Zvijezde 09, koji su prošle sezone postali šampioni BiH, igraće ove sezone u Omladinskoj Ligi prvaka, piše Mondo.ba.

Na adresu kluba iz Stanišića danas je stigao dopis iz Evropske fudbalske federacije, koji potpisuje generalni sekretar Teodor Teodoridis, a u kojem se ističe da je Zvijezda 09 ispunila sve uslove da se nađe u takmičenju koje će se ove sezone organizovati po osmi put.

U takmičenju će učestvovati 64 tima, podijeljenih u dvije podgrupe po 32.

U prvoj podgrupi su timovi onih seniorskih klubova koji su izborili nastup u Ligi prvaka, dok su u drugoj nacionalni šampioni juniorskih prvenstva koji će kroz kvalifikaciona kola razigravati za nastup u eliti.

Žrijeb grupa prve podgrupe zakazan je za danas od 18 časova u Nionu, dok će izvlačenje parova grupe nacionalnih šampiona biti obavljeno posljednjeg dana avgusta.

U ovoj fazi igraće se dva kola – termini utakmica prvog su 29. septembar i 20. oktobar, a drugog 3. i 24. novembra.

Inače, po dva trofeja u Omladinskoj Ligi prvaka imaju Chelsea i Barcelona, dok su po jednu titulu osvojili Red Bull Salzburg, Porto i Real. Najveći gubitnik je Benfica, koja je poražena u tri finala.


Domaći fudbal

“Ugarak El-Ha” ohladio “Sušu” i osvojio jedan od najjačih turnira

Objavljeno prije

 

Autor

Kakav turnir. Jedan od najjačih u BiH. Ne samo zbog 10.000 KM, čeka za pobjednika, već zbog najboljih “haklera” koji su igrali na turniru u Visokom. Oni svojom pojavom i atraktivnim potezima daju posebnu težinu turniru.

Od igrača finalista može se sastaviti pristojna futsal reprezentacija.

Rezultatom 2- 1 Ugarak El-Ha je u finalu slavio protiv Suše i osvojio “cenera”

Strijelci su bili Bilal Jelić i Nermin Kahvedžić, čuveni hakleri.

Nihad Ugarak je okupio “dream team”. Sve as do asa. Viso(č)ka nogometna klasa.

Za pobjednika su nastupali: Mirza Halilović, Marijo Aladžić, Kristijan Pantić, Anel Radmilović, Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić, Ermin Salčin, Emir Milanović, Emir Gekić, Ibrahim Hršumović, Belmin Vila, Amel Handžić Nermin Jusić i Vedad Kovač.

Nihad Ugarak i Hamza Halilović s prepoznatljivim majstorima suvereno vladaju u Visokom. Ekipu je vodio Emir Đuderija, koji se uspješno oporavlja. Asistirao mu je Sedin Šahman.

R S.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Bio je jedan od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH, sada potpisao za premijerligaša

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Aleksandar Bato Atić

Sada već bivši fudbaler GOŠK-a iz Gabele Srđan Vulić, svoju karijeru nastavit će u Premijer ligi BiH.

Vulić je ostvario transfer u redove Leotara, a iz trebinjskog kluba su istakli kao su osigurali potpis jednog od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH.

Srđan Vulić ima 23 godine, bio je u omladinskim kategorijama Zrinjskog, a potom igrao za: Čapljinu, Zvijezdu, Jajce, TOŠK.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Željina jedinica oduševila ovim potezom

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Željezničar

Hrvatski golman Josip Bender, koji je povrijedio ruku i izbivat će van terena najmanje tri sedmice, nastavio je trenažni proces.

“Josip Bender se priprema i održava formu uprkos povredi desne ruke. Podsjetimo, golman Plavih je zadobio frakturu 4. metakarpalne kosti desne ruke”, saopštili su iz FK Željezničar.

Bender je prošle sezone bio standardna “jedinica” na golu Željezničara.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE