PODIJELI

Nakon što je sa juniorima FK Čukarički osvojio titulu prvaka Omladinske lige Srbije prošle sezone i našao se u timu sezone, za juniorskog reprezentativca Bosne i Hercegovine Seida Preljevića, stigla je još jedna sjajna vijest.

Naime na adresu njegovog kluba stigla je ponuda za njihovog mladog fudbalera od turskog drugoligaša Umraniye Spor Kulubu iz Istanbula na probni trening uz mogućnost transfera. Umraniye Spor Kulubu je ekipa koja je novi prvoligaš, a svoje utakmice igraju na stadionu Ümraniye Hekimbaşı Şehir. Za Seidove usluge je također zainteresiran šeik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali nije još uvijek poznato o kome se radi.

Mladi Seid, virtuoz sa loptom, ponikao je u Akademiji fudbala “AS”, iz Novog Pazara. Seid je rođen 14. jula 1998. godine, odbrambeni je igrač tačnije desni bočni, ali bez problema redovno postiže golove. Također, on je odličan učenik u Medicinskoj školi u Novom Pazaru i u svakom slučaju pravo mladi uzor svojem društvo i generaciji. Našao se i na spisku selektora Tonija Karačića koji je okupio juniorske reprezentativce BiH u januaru ove godine, a nadamo se da će i u skorije vrijeme nositi dres reprezentacije BiH.

(Jusuf Rujanac/Sportske.ba)

PODIJELI