PODIJELI
FOTO: (V.B./sportsport.ba)

HRK Katarina Mostar je godinama unazad prepoznatljiv po odličnom radu s mlađim kategorijama. Imaju Mostarke u vitrinama titule državnih prvkainja u omladinskim kategorijama.

Kao i većina klubova, tako i Katarina u svojim redovima ima sportiste bez kojih se klub ne može zamisliti, a takva je 23-godišnja Josipa Šimunović.

Poznavaoci rukometa Josipu znaju kao golmanicu Katarine, ali pored golmanskih zadataka ova sjajna djevojka je i bitan faktor u ostalim segmentima tima.

Često zna preuzeti i trenersku ulogu, a pored toga velika je podrška, snaga i oslonac mlađim igračicama u timu, a kad mlada ekipa u svlačionici ima takvog lidera kao što je Josipa, onda i teren ne trpi, što i rezultati Katarine pokazuju.

Sportske aktivnosti je nisu spriječile da uspješna bude i u studentskim vodama. Mnogi je s punim pravom nazivaju i jednim od simbola HRK Katarina, iako su joj tek 23 godine.

Nije od onih koji vole javno da se “gura”, a ni ona od kojih će trener i Upravu “zaboliti” glava, Josipa Šimunović je jednostavno djevojka i sportistkinja, koja je mirno i tiho ljubav i srce ostavila jednom klubu, a takvih primjera imamo još.

“Klub koji te odgojio, zaslužuje veliku ljubav, baš kao i roditelj.”

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI