PODIJELI

Kadetske reprezentativke Bosne i Hercegovine se na terenima u Odžaku i Gradačcu pripremaju za prijateljski dvomeč sa vršnjakinjama iz Srbije.

Selektor Ilija Lucić za zvaničnu stranicu FS BiH govorio je o pripremama za ove susrete.

– Ovo je prvo okupljanje generacije igračica 2005. i 2006. godište, te je pred nama mnogo posla. Dobra stvar je što su svi rezultati na testiranjima na COVID-19 bili negativni tako da u kompletnom sastavu idemo u Srbiju. Ova generacija igračica će nastupati na Evropskom prvenstvu u našoj zemlji naredne godine i moramo što bolje da ih pripremimo.

Lucić se osvrnuo i na predstojeće susrete:

– Selekcija Srbije je veoma kvalitetna ekipa. Kroz ove susrete ćemo dobiti mnogo informacija o našem timu i da li trebamo dopuniti selekciju. U Pazovi ćemo igrati na terenu sa plastičnom travom što nam može malo predstavljati problem jer ove igračice nisu navikle na takvu podlogu. U svakom slučaju odlična stvar za nas je što smo krenuli sa pripremama i susreti koji su pred nama će nam biti od koristi, kaže selektor.

Naše U-17 reprezentativke u nedjelju kreću u Srbiju, a susreti su na rasporedu 22. i 24. februara u Trening centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

PODIJELI