PODIJELI

Član komisije za imenovanje selektora pri NS BiH Sead Kajtaz, najavio je kako će novi selektor BiH biti onaj ko govori maternjim jezikom, što direktno iz utrke za selektorsku poziciju izbacuje Fatiha Terima, ali i Sven-Goran Erikssona.

“Poželjno je da to bude domaći stručnjak. Kada kažem domaći, mislim na region, odnosno ljude koji govore naš jezik, odnosno poznaju mentalitet igrača i ljudi uopšte sa naših prostora. Smatramo da je to puno lakše za buduću saradnju, kominukaciju, a ako ćemo gledati i sa finansijske strane, to bi vjerovatno bila neka povoljnija opcija. Naravno, dobrodošao je i stranac, ako se procijeni da može ostvariti zadatak koji se zove plasman na veliko takmičenje”, rekao je Kajtaz u razgovoru za “Nezavisne novine”.

On tvrdi kako su kandidati Amar Osim, Dragan Okuka i Robert Prosinečki. Odnosno da su oni jedini koji su izrazili želju da preuzmu “Zmajeve”, što nije slučaj kada je u pitanju Terim i Eriksson te da su sa njima samo obavljeni razgovori.

Za sada nije poznato kada će biti riješena sapunica oko izbora selektora, a kako sada stvari stoje, male su šanse da će priča o izboru novog selektora biti zaključena do kraja godine.