PODIJELI

Crnogorac Andrija Vukčević ovog je četvrtka u Rijeci odradio liječnički pregled i potpisao ugovor s klubom s Rujevice. Sjajan dan riječkog prvoligaša započet je naznakom dolaska švicarskog reprezentativca Josipa Drmića, a nastavljen je potpisivanjem crnogorskog lijevog beka.

Švicarski reprezentativac dolazi u Rijeku iz nekadašnjeg premierligaša Norwicha, a budući da na njega trener Daniel Farke više ne računa, Drmić je uspio s klubom dogovoriti da ga se pusti na posudbu u Rijeku do kraja sezone.

Drmićev cilj je ostati ‘na oku’ švicarskom selektoru Petkoviću za Euro 2021. godine, ali prije svega ponovno igrati kvalitetan fudbal. Inače, 28-godišnji švicarski napadač ove sezone nema niti jedan nastup za prvi tim trenutno vodeće ekipe Championshipa (dva nastupa i dva pogotka za rezerve), a posljednjih osam godina standardan je u reprezentaciji Švicarske za koju je skupio 32 nastupa i 10 pogodaka.

S druge strane, Vukčević dolazi iz Belgije sa slobodnim papirima, a zadnje je igrao u klubu Waasland-Beveren, belgijskom drugoligašu, kojeg muče financijski problemi, pa je zbog toga dijelu igrača podijelio ispisnice. Radi se o 24-godišnjem lijevom beku rođenom u Podgorici, koji je igrao za mlađe uzraste crnogorske reprezentacije.

S 20 godina je iz Budućnosti otišao u Sevillu. Kako se nije nametnuo, bio je na posudbi u San Fernandu, da bi dvije sezone odigrao za Spartak iz Subotice. Od 2019. godine bio je u Waasland-Beverenu. Platili su ga 250.000 eura, u tom razdoblju imao je 22 nastupa i upisao jednu asistenciju. Rijeka očekuje da bude konkurencija Danielu Štefulju na lijevom beku, a jednom i njegov nasljednik.

PODIJELI