PODIJELI

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će završti, neuspješne, kvaliikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Naš tim nije uspio kroz grupu izboriti plasman na EURO, ali će priliku za popravni imati u martu kroz dvije utakmice baraža zahvaljujuć osvajanju grupe u Ligi nacija.

Selektor Robert Prosinečki, za kojeg je susret sa Lihtenštajnom vjerovatno posljednji na klupi Zmajeva, najavio je da će sutra igrati čak deset novih igrača u odnosu na duel sa Italijom prije dva dana u Zenici (poraz 3:0).

Jedini igrač koji je bio i strater protiv Italije, a koji će zaigrati protiv Lihtenštajna je Ermn Bičakčić. On će nositi kapitensku traku.

Na golu će biti Kenan Pirić. Desni bek će biti već pomenuti Bičakčić, a lijevi Eldar Ćivić. Stoperski par bit će Marko Mihojević i Samir Memišević. U veznom redu igrat će Mato Jajalo, Elvis Sarić i debitant Haris Hajradinović.

Još jedan debitant će zaigrati od prve minute, a to je Dino Hotić koji će igrati na poziciji desnog krila. Lijevo krilo bit će Izet Hajrović, a mjesto u vrhu napada zauzet će Armin Hodžić.

Utakmica Lihtenštajn – BiH igra se sa početkom od 20 sati i 45 minuta.

PODIJELI