PODIJELI

Proslavljeni bh. fudbaler Elvir Rahimić jedan je od članova novoizabranog stručnog štaba reprezentacije BiH.

Nekada odlični i veoma pouzdani defanzivni veznjak je do poziva u reprezentaciju obavljao posao u omladinskim selekcijama CSKA.

Moskovski klub neće predstavljati problem Rahimiću te će ovaj 41-godišnjak u budućnosti kombinovano raditi u fudbalskoj akademiji višestrukog prvaka Rusije te asistirati novom selektoru, Robertu Prosinečkog.

“Radit ću u reprezentaciji i klubu. CSKA mi je odobrio. U ponedjeljak sam saznao da ću voditi brigu o klupskim fudbalskim školama u svijetu, a 21. januara odlazim na okupljanje nacionalnog tima”, rekao je Rahimić, a prenosi agnecija TASS.

Popularni General je 2014. godine bio dio stručnog štaba bh. reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a na klupi našeg nacionalnog tima sjedit će ponovo krajem ovog mjeseca u prijateljskim mečevima protiv SAD-a i Meksika.

Igračku karijeru je počeo u Slavenu iz Živinica, a najdublji trag ostavio je u CSKA gdje je igrao 13 godina pri čemu je osvojio 17 trofeja uključujući onaj Kup UEFA iz 2005. godine. Dres Zmajeva oblačio je 40 puta.

PODIJELI