PODIJELI
Foto: FC Bayern München (Facebook)

Njemački sportski list Bild otkrio je plate običnih zaposlenika u Bayernu.

Poznato je kako Bayern važi za jedan od najvećih svjetskih klubova i da njihovi igrači zarađuju milionske svote, no koliko imaju “normalni” ljudi u bavarskom gigantu i mogu li se u njemu obogatiti njemu otkrio je Bild.

Ostali zaposlenici, očekivano, daleko manje zarađuju od Lewandowskog i ostatka društva, a po visini plaće najistaknutija je 35-godišnja Kathleen Krüger koja je odgovorna za logistiku i organizaciju oko ekipe.

Ona na godišnjem nivou zaradi oko 200.000 eura, dok plata zaposlenika u donjem poslovnom segmentu iznosi oko 3.000 eura brutto.

Biti zaposlenik Bayerna nosi i određene pogodnosti. Pomenuti list ističe da svi zaposlenici mogu po povoljnim uslovima iznajmiti Audijeve automobile koji je, podsjetimo, generalni sponzor njemačkog prvaka. Također, za sve je besplatna i kantina u kojoj kuhaju poznati Alfons Schuhbeck i njegov tim.

Kada su u pitanju igrači, po visini plaće daleko ispred je Robert Lewandowski koji navodno po novom ugovoru inkasira do 20 miliona eura na godišnjem nivou.

PODIJELI