PODIJELI
FOTO: FK Željezničar

Ekipa tuzlanske Slobode pružila je još jednu dobru partiju u ovoj sezoni. Tuzlaci su kao autsajder na Grbavici otkinuli bod Želejzničaru, a kako je i sam Amar Osim nakon meča priznao, mogli su i sva tri, da je utakmica se igrala još koji minut.

Sloboda je u ovu sezonu ušla sa skromnim igračkim kadrom, golobradim mladićima, zbog kojih su klub sa Tušnja već prežalili kada je u pitanju premijerligaški status. Ipak, za “Crveno-crne” sada se može reći da su jedno od ugodnijih iznenađenja u sezoni. Slobodina djeca, čvrsto su u sredini tabele, pa posmatrajući iz ovog ugla ne bi trebali brinuti za premijerligaški status. Višestruki je to dobitak i priznanje za čelnike Slobode. Prvo, uspjeli su u namjeri da isforsiraju mlađe igrače, smanje proračun i posvete se vraćanju drugova te da na premijerligašku scenu lansiraju niz novih igrača.

Slobodin dječiji vrtić večeras je na Grbavici zasjenio Željine zvjezdice. Istina, Slobodi se poklopilo da gol postignu već u drugoj minuti kada je Alen Kurtalić pogodio mrežu Filipa Erića. Zbog toga, gosti iz Tuzle na Grbavici su igrali odvažno, većim dijelom utakmice bili su ravnopravan protivnik, na momente čak i bolji, opasniji i konkretniji na terenu.

Kenin Devedžić, Amar Beganović, Alen Kurtalić, Saša Maksimović, Jasmin Osmić, Adi Alić, Esmir Hasukić… igrači su koji su još uvijek ispod 21 godine, a svi redom večeras igrali su na Grbavici, što je poseban kompliment za Slobodu i trenera Gradimira Crnogorca, koji je od mladog tima, papirnato skromnog i za premijerligaške standarde, napravio respektabilan tim koji se u Premijer ligi bez problema nosi sa svim protivnicima. I zbog toga u Slobodi mogu biti sretni. Čini se da su barem na kratko prošla vremena kada su polovnjaci dolazili u Tuzlu i potpisivali unosne ugovore, a da u “Crveno-crnom” dresu nisu pružili ništa.

(N.S./Sportske.ba)

PODIJELI