Connect with us

BH Reprezentacija

Kakva je uloga Branka Tomića u NSBiH?

Objavljeno prije

,

Nogometni savez BiH godinama je poželjno radno mjesto. Bolji je nego ijedna državna institucija, a zgrada na Alipašinom polju vrvi od likova zaposlenih po ko zna kakvim linijama…

Mnogi stoje u redu i “vrebaju” priliku da uđu na vrata, na kojima nema šteke za izlazak.

Branko Tomić je penzionisani novinar, koji je od Saveza dobio peškeš za knjigu “Fudbalska riznica bh.nogometa”.

Promovirajući knjigu pod pokroviteljstvom saveza, ušao je na mala vrata u bh.kuću nogometa, a sada je dobio šansu da putuje u Atinu na utakmicu sa Grčkom.

U kojem svojstvu je putovao, o čijem trošku, pitanja su na koja bi u Savezu trebali dati odgovor.

Novinarski doajen se ukazao u Atini i stigao čak do klupe pored terena, odakle je gledao trening uoči utakmice

Nije ni prvi, a vjerovatno ni posljednji koji je ko zna kojim putem ušao u Savez. Pitanje je koja je njegova uloga tu i otkud baš sad u NSBiH.

Novinarsku karijeru Tomić je završio u Švedskoj u “Bosanskoj pošti”, nezavisnim novinama za Bosance i Hercegovce u Skandinaviji. U ovoj zemlji objavljivao je priloge o BiH u najuglednijim časopisima.

Dugogodišnji je urednik sportske redakcije Oslobođenja.


BH Reprezentacija

Nurkić: “Sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji”

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Facebook

Večeras je najveća zvijezda bh. reprezentacije, centar Portlanda Jusuf Nurkić, govorio za Novu BH, a između ostalog dotakao se nove sramote u kojoj se našla bosanskohercegovačka košarka.

– Mislim da je sramotno da se ovo dešava jednoj reprezentaciji. Nemam komentar. Nekako mi podrazumijevamo da će biti turbulencija. Uvijek imamo neki bojkot nečega. Nadam se da barem u budućnosti neće biti toga. Atmosfera je super i to je nešto što drži ovo sve, kazao je između ostalog Nurkić.

Reprezentacija BiH nalazi se na pripremama pred Eurobasket, a prema riječima Nurkića, još se ništa ne zna. Samo znaju da imaju dva treninga, a šta dalje?


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Navijač bh. reprezentacije poručio Nurkiću da treba dati novac Savezu, dobio je ekspresan odgovor od Jusufa

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Twitter

Ponajbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić ušao je u verbalni sukob s jednim od navijača bh. reprezentacije preko društvene mreže Facebook.

Nova BH najavila je da će večeras emitovati intervju s Nurkićem, a u komentaru jedan navijač osvrnuo se na finansijske probleme Košarkaškog saveza BiH, pa napisao:

“Juka i Musa neka odvoje sedmičnu zaradu za Savez ako su patriote i to je to, kada neće kantoni i FBIH da spreme”, napisao je navijač Edis.

Potom mu je odgovorio niko drugi nego lično Nurkić.

“Zbog takvih kao ti Edise djeca odlaze!

Državna repka jel??

Ne sramoti se…”, napisao je centar Portland Trail Blazersa.

Nurkić je vrlo brzo na komentar dobio više od 100 lajkova.


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Bh. reprezentacija ipak putuje u Estoniju

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FENA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će otputovati na turnir u Estoniju, potvrđeno je iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Zbog ogromnih troškova, do posljednjeg trenutka bio je neizvjestan odlazak košarkaških Zmajeva u ovu baltičku zemlju, ali problem je na kraju riješen.

– Prije svega se moramo zahvaliti našim domaćinima, Košarkaškom savezu Estonije, bez čije pomoći ne bismo mogli učestvovati na turniru. Sam turnir će itekako dobro doći našoj reprezentaciji, kako bi igrači podigli takmičarsku formu, a stručni štab napravio adekvatnu analizu, rekao je generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Amer Čolan.

U estonskom Tartu naša će selekcija igrati protiv Estonije i Belgije.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE