PODIJELI

Robert Prosinečki već je odredio početnu postavu koja će izaći na megdan Italiji: Šehić, Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Cimirot, Krunić, Višća, Džeko.

Roberto Manćini je u lagodnoj situaciji jer je njegova škvadra već osigurala prvo mjesto u grupi. Šansu će vjerovatno dati i igračima koji su imali manju minutažu u dosadašnjem dijelu kvalifikacija.

No, ovo Prosinečkog i naše igrače nipošto ne bi trebalo zavarati jer rezervisti, kad dobiju priliku, trude se da daju sve od sebe kako bi izborili poziciju startera. Uostalom, vidjeli smo kako smo prošli protiv Grka. U slučaju neželjenog rezultata tokom utakmice, Prosinečki će morati posegnuti za nekim igračima sa klupe.

Situacija na terenu i razvoj igre diktirat će eventualne izmjene. Jedna od opcija bi mogla biti da naš selektor uvede Eldara Ćivića na pozciju defanzivnog bočnog, a da Sead Kolašinac pređe na drugo „radno mjesto“, na poziciju defanzivnog veznog.

Svojim trkačkim sposobnostima pomagao bi Pjaniću da kontrolišemo sredinu terena, lahko bi se pridodavao napadu i brzo vraćao u defanzivu i pomagao zadnjoj liniji. Njemu uopće ne bi bila problem ta pas igra na sredini terena jer je to jedna od glavnih odlika u njegovom Arsenalu.

Na sredini bismo mnogo dobili, a na defanzivnom boku ništa ne bismo izgubili jer Ćivić je taj posao u reprezentaciji do sada odlično odrađivao.

(Sportske.ba)

PODIJELI