PODIJELI

Užasne vijesti za svijet košarke i sporta općenito stigle su prije nekoliko dana iz Beograda.

U 27. godini života preminuo je Michael Ojo, bivši košarkaš Crvene zvezde, a sve se odvilo na invidualnom treningu u sali stadiona Partizana.

Uzrok smrti nigerijskog Amerikanca povezuju s problemima sa srcem, a u ovaj nesretni razvoj događaja upleten je također i koronavirus jer navodno nije imao dozvolu za trening nakon što je isti prebolio.

Njegova smrt zabilježena je i kamerom, a detalje je otkrio srbijanski tabloid Alo.

“Trening je počeo istezanjem nigerijskog košarkaša u 12.05 časova. Dvije vežbe koje je radio završio je u 12.18. U 12.19 mu je klecnula lijeva noga, košarkaš je pao i prisutni su mu odmah pritrčali u pomoć. Jasno se vidi da su se okupljeni borili za njega, donijeli su mu vodu, hladili ga, pritiskali mu srce. Nakon svega stigla je i Hitna pomoć, ali je već tada bilo očigledno da je Ojo izdahnuo u sali na stadionu Partizana. U međuvremenu, policija je uzela iscrpne izjave očevidaca, istraga je u toku”, otkriva izvor.

Nesretni Ojo je u Srbiju došao prije tri godine potpisavši za FMP, razvojni tim Crvene zvezde, a samo poslije jedne sezone crveno-bijeli su ga pozvali da se priključi njima te je potpisao dvogodišnji ugovor koji je nedavno istekao.

Sa Zvezdom je Ojo osvojio tri trofeja: Superkup ABA lige 2018., Srpsko prvenstvo 2019. i ABA ligu 2019. godine.

PODIJELI