PODIJELI

U danima kada je Napoli na naslovnim stranama iz pogrešnih razloga i kada su igrači postali najveći neprijatelji grada i navijača, zbog pobune nakon meča u Ligi šampiona, optužbe i sjećanja se vraćanu na 1988.

Tačnije na godinu u kojoj je Napoli ispustio titulu, i za koju se onda pričalo da je “prodata” Kamori.

Tačnije, golman Garela je bio jedan od vođa pobune u svlačionici protiv menadžera Bianchia, a optužbe su usljedile nakon nevjerovatnih poraza kod kuće, protiv Sampdorije i Rome, kao i direktnog rivala Milana.

U nevjerovatnoj završnici Napoli je u poslednjih pet mečeva uzeo samo bod, a od marta do maja, tim predvođen Maradonom je dobio svega dva meča.

Optužbe na račun trenera i pojedinih igrača su upućivale na to da su gubili na račun Kamore koja je zaradila ogroman novac kladeći se protiv Napolija. Jasno, istina ili laž, sve se brzo raširilo gradom, pa su navijači kao i danas pobjesnili, stizale su prijetnje na račun igrača, čak i samog Maradone koji nije igrao u posljednjim mečevima.

Napoli je dobijenu titulu predao Milanu, Kamora bi izgubila veliki novac da je bilo suprotno, makar su tako tvrdili izvori bliski klubu. Ta istraga je kasnije otvorena ponovo, protiv predsjednika Ferlaina, ali i trenera Bjankija.

Zbog sumnje da su pokrenuli glasine, otpuštena su četiri igrača, uz Garelu, “ratni” Banji, Ferario i Bruno Giordano su dobili otkaze. Trener Bianchi je nagrađen dvogodišnjim ugovorom, Napoli je bio drugi i naredne sezone, ali su osvojili Kup UEFA.

Ipak, godinu dana kasnije, zamenio ga je Bigon i osvojio titulu.

Ali, pomenuta 1987-88, je ključna u čitavoj priči, to je prva titula Milana posle devet godina i početak najuspešnije ere u istoriji kluba…

Kažu da je situacija napeta danas kao u tim danima, protiv Genoe igrače čekaju poluprazne tribine i uvrede, čak je i Ancelotti bio blizu otkaza, ali su advokati odvratili DeLaurentisa od te ideje…
Izvor: Sportske.net
PODIJELI