PODIJELI

Velež je ove sezone bio jedna od najšarmantijih ekipa lige, pokazali su veliku borbu, trud i zalaganje tokom čitave sezone. Pokazali su da se mogu nositi sa najjačim ekipama lige, te su zacementirani na sredini tabele.

Ambicija Veleža za ovu sezonu je da se opstane u ligi, što su naglašavali svi fudbaleri ovog kluba, kao i trener Dudić. Čini se kako je Velež već uspio u svojoj namjeri, te sada žele još više napredovati.

U razgovoru za Sportske.ba, kapiten Rođenih, Denis Zvonić, dao je komentar na jesenji dio prvenstva, situaciju u ekipi, te o ambicijama kluba:

-Možemo biti zadovoljni ovom polusezonom, jer sa 25 bodova na tabeli moramo biti zadovoljni jer kada pogledamo početak koji nismo dobro otvorili- rekao je Zvonić

Koliko si zadovoljan svojim učinkom?

-Svojim igrama sam zadovoljan iako naravno može uvijek bolje i mora uvijek bolje, naravno kada se nosi dres i grb Veleža.

Koje su najdraže pobjede tvog tima u jesenjem dijelu prvenstva?

-Najdraže pobjede su naravno protiv Zrinjskog i željezničara.

Šta je bio Veležov problem u prva tri kola, u kojima ste vezali tri poraza i koliko je Dudić doprinjeo poboljšanju forme?

-Teško je sada reći koji je problem bio u prva tri kola, mi smo u svakoj toj utakmici imali dosta šansi koje nažalost nismo iskoristili, a što se tiče trenera Dudića donio je neku drugu dimenziju, što se tiče i priprema utakmica, taktičkog dijela igre, što ima svoju viziju koju prenosi iz treninga u trening na nas igrače.

Koliko ti je značio pogodak protiv Zrinjskog?

Gol protiv Zrinjskog mi je puno značio i na psihičkom i na fizičkom aspektu za dalje utakmice koje su bile u nastavku prvenstva.

Dugo godina si u Veležu, je li ovo najjači Velež u kojem si igrao?

Možemo reći da je među najjači sastavima što je Velež imao od kako ja igram, jer stvarno u ovoj polusezoni smo pokazali da imamo karakter i svoj stav u svakoj utakmici.

Koje su ambicije Veleža u narednom periodu?

-U narednom periodu naravno da Velež može puno, jer kroz dobar rad možemo ostvariti velike rezultate, a što se tiče narednih sezona klub ima velike ambicije jer klub slavi sto godina postojanja za dvije godine a u planu je da se izađe u Evropu za taj period.

Dugo godina nastupaš u bh. fudbalu, koliko se kvalitet lige popravio i može li selektor BiH računati na neke igrače iz domaćeg prvenstva?

Kvalilet lige se naravno u veliko popravio i podigla se ljestvica na veći nivo jer sada svako kolo imamo derbi u ligi, po mom mišljenju velikog potencijala i mladih igrača ima i u Veležu i u Premijer ligi na koje selektor može računati u narednom periodu.

(Semir Tikveša/Sportske.ba)

PODIJELI