PODIJELI

U organizaciji Sportskog saveza Opštine Čitluk proglašeni su najbolji sportisti, za najbolje sportiste su proglašeni iz karatea, za najbolju sportiskinju je proglašena Katarina Sušac (SKK Neretva Mostar), za sportistu, Ivan Martinović (KK Hercegovina Zagreb.

Za najbolji klub u ženskoj konkurenciji proglašen je Ženski fudbaski klub Brotnjo, u muškoj MNK Brotnjo, za najuspješnijeg trenera je proglašen Dalibor Vučić (KK Brotnjo – Hercegovina) koji postiže sjajne rezultate u radu sa mlađim kategorijama .

Za veoma dobre rezultate postignute u klupskom seniorskom sportu ŽKK Brotnjo.

Posebnim priznanjem ” Sportska legenda Brotnja” nagrađen je košarkaš Jozo Prskalo, a bočaru je uručena “Nagrada Bože Gagro” .

Posebna nagrada za razvoj sporta u Brotnju je uručena firmi Delta Security, dok je posebno priznanje za uspjeh u sportskoj rekreaciji uručeno MZ Krehin Gradac

Košarkašica Korina Planinić (ŽKK Brotnjo ‘ 94) i atletičarka Josipa Dragičević (AK Brotnjo),dok su najuspješniji juniori, atletičar Filip Kozina (AK Brotnjo) i košarkaš (Nikola Pehar(KK Pepi Sport – Mostar).

U kadetskoj konkurenciji u ženskoj konkurenciji najuspješnije su Patricija Prga (KK Brotnjo – Hercegovina i Mia Prkačin (ŽKK Brotnjo ’94), u muškoj konkrenciji najuspješniji su Ivan Niko Prusina (KK Brotnjo – Hercegovina) i Karlo Barbarić ( RK Međugorje).

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI