PODIJELI

Iskusni stručnjak Lino Červar podnio je ostavku na poziciju šefa struke rukometne reprezentacije Hrvatske.

Posljedica je to današnjeg šokantnog poraza na Svjetskom prvenstvu od Argentine. To je bio vjerovatno ključni meč za Kauboje koji su sada na pragu eliminacije.

“Nije dobro izgubiti utakmicu, iznenađen sam i ja kako smo igrali. Preuzimam odgovornost, a čelnicima saveza poručujem da potraže novog izbornika. 20 godina se stvarala ova reprezentacija, da se baca na glavu, da se bori, a toga sada nije bilo. I kada u ovakvoj utakmici, važnoj, tvoja momčad podbaci, mogu samo reći da sam razočaran. Neka bude ovo poruka onima koji će doći, dat ću potporu novom izborniku i reprezentaciji, ali mislim da nije trebalo ovako odigrati”, kazao je Červar poslije meča.

Hrvatska bez obzira na sve nije ostala bez šansi da se nađe u trećem krugu, odnosno četvrtfinalu, a za tako što im je u posljednjem kolu potrebna pobjeda protiv Danske i poraz Argentine od Katara.

Za kraj samo dodajmo kako je Červar prvi put vodio Hrvate od 2002. do 2010. godine, a ovo mu je drugi mandat kojeg se prihvatio prije četiri godine.

PODIJELI