PODIJELI

Klub borilačkih vjestina BUDO – Cazin osnovan je 23.04.2015. godine i od tada pravi najbolje rezultate na području svoje općine.

Godišnje u prosjeku klub ide na oko 25 takmičenja i otprilike osvaja od 400-500 medalja i po 5-6 pehara za najuspješnije klubove takmičenja.

Predsjednik i trener kluba je Senad Vilić, koji je dozu ljubavi prema sportu prenio na klub, mlađe generacije i stvorena je jedna prelijepa priča u Krajini.

“Klub trenutno broji preko 30 aktivnih članova, a na samom osnivanju smo brojali i 70 sa svim sekcijama koje su bile aktivne. Najveći rezultat našeg kluba je svjetska medalja naše članice Melise Porčić, koja je nastupala ekipno u borbama i pojedinačno i zlatna medalja sa evropskog pojedinačno, te učešće na Balkanskim prvenstvima. Imamo dosta Prvaka države, Federacije i kantona”, rekao je Vilić za Sportske.ba ,a zatim nastavio:

“Trenutno stanje u zadnji par godina je vrlo dobro. Drugi smo na našem kantonu od 22 članice. Sad smo se bazirali samo na rad sa djecom jer smo u takvoj situaciji da dok dodjemo do kadetskog uzrasta gubimo članove zbog odlaska na školovanje u druge gradove. Svake godine pokušavamo da uzmemo učešće na što više međunarodnih turnira gdje i tu pravimo odlične rezultate isto. U narednom periodu se nadamo kad se ova situacija smiri proširiti klub na još sekcija i pokušati praviti još bolje rezultate.”

(H.Z./Sportske.ba)

PODIJELI