Connect with us

Magazin

Kćerka Amre Džeko uživa sa fudbalerom Sarajeva

Objavljeno prije

,

Mladi fudbaler Sarajeva Dal Varešanović uživa u društvu Sofije Vicentijević, kćerke Amre Džeko.

Sofija je na svom Instagram profilu objavila fotografiju sa Dalom na jet skiju, a ubrzo je i fudbaler Sarajeva podijelio fotografiju na svom profilu.

Sofija je Dalu na fotografiji ostala emotikone srca…


Magazin

Mamići u Hercegovini žive kao kraljevi: Zoran kupio luksuzni stan u Mostaru, Zdravko gradi vilu u Ljubuškom

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Screenshot

Zoran Mamić kupio je u središtu Mostara veliki stan koji se prostire na više od 200 kvadrata.

Stan se nalazi na 5. spratu u Ulici kardinala Stepinca, tik uz Neretvu sa sjajnim pogledom, piše Hercegovina.info.

FOTO: Hercegovina.info

To nije sve. Na krovu zgradu Mamić je na terasi napravio igralište za djecu. Postavljena je ljuljačka i ostala oprema za igru. Tako Mamić ima oko 500 kvadratnih metara životnog prostora u središtu Mostara.

S druge strane, Zdravko Mamić gradi kuću u Ljubuškom, u blizini vodopada Kravice. Uz to se planira baviti proizvodnjom struje putem solarnih panela.


Nastavi čitati

Magazin

Ognjen Vranješ dobio poziv da uđe u Zadrugu 6, ima jedan uslov

Objavljeno prije

 

Autor

Bivši reprezentativac BiH Ognjen Vranješ dobio je ponudu da uđe u Zadrugu 6, rijaliti nove sezone koji počinje u septembru.

“Uvijek je pričao da bi ušao samo da se zabavi i bio zanimljiv narodu, a da, što se novca tiče, on zarađuje dovoljno i honorar mu ne bi bio najvažniji motiv. Sad je dobio ponudu da uđe u šestu sezonu, a ponudu će najverovatnije prihvatiti samo iz razloga što konačno želi da pokaže ko je i šta je”, rekao je neimenovani izvor i nastavio:

“Ognjena su čelnici Pinka pitali da li postoje neki specijalni uslovi koje traži, ali on je rekao da će, ukoliko se prelomi da uđe, ravnopravno takmičiti sa ostalim učesnicima. Insistirao je samo da mu obezbijede dovoljno mjesta u garderoberu i da se ne otima ni sa kim oko kreveta”, prenosi srpski Telegraf.

Ognjen Vranješ je prije nekoliko godina dospio u žižu javnosti zbog navodne afere s Jelenom Karleušom, zbog čega je završio na sudu.


Nastavi čitati

Magazin

U susret Danu Evrope: Stari kontinent poklanja kilometre zdravlja

Objavljeno prije

 

Autor

Prva polovina maja u znaku je praznika i pobjede. U Banjaluci slavimo sport i zabavu u svim bojama. Domaćin je peti “Vivia Run&More Weekend” festival, a gosti trkačice i trkači iz cijelog svijeta.

Kilometre zdravlja osvojene u prostranim alejama grada na Vrbasu proslavićemo na tvrđavi Kastel, uz muziku energičnog dvojca “NipplePeople“, i odlično razpoloženi zajedno dočekati 9. maj – datum koji stari kontinet obilježava kao Dan pobjede i Dan Europe.

Potvrđeni prijatelj zdravog načina života, Delegacija EU u BiH ove godine podržava trku RMC 10K by Metromedia, koja starta zajedno sa RMC Banjaluka polumaratonom 8. maja. Trči se istom stazom, ali u jednom krugu.

Trka na 10 kilometara uživa veliku popularnost elitnih trkača sa svih kontinenata koji su prethodnih godina bili gosti Banjaluke i BiH. Razlog je upravo staza koja prolazi kroz aleje bogate zelenilom i parkove zaštićene od sunca. Start je na Trgu Krajine u 08:30 sati sa limitom do 11:30 sati na tvrđavi Kastel. Ukupno trajanje je sat i 30 minuta.

No, tim koji pokreće festivalske je sadržaje prilagodio različitim uzrastima i profilima sportista. Centralni događaj svakako je RMC Banjaluka Half Marathon – trka na 21 km, limitirana na 100 elitnih trkača i 1000 rekreativaca. Tu su G-Drive 5k Team Run, Intersport School Run, MyBook Color Fun Run i Tropic Bambini Maraton.

Rok za prijeve je kraj aprila.

– S ponosom naglašavamo veliko interesovanje djece školskog i predškolskog uzrasta za programske sadržaje festivala “Vivia Run&More Weekend”, što je odlična potvrda da, zajedno sa našim partnerima, već pet godina uspješno promovišemo sport i zdrav način života među generacijama koje rastu, poručeno je.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE