PODIJELI

Klub dizača tegova „Bosna“ Sarajevo je proglašena ponovo za najuspješniji klub u Bosni i Hercegovini od strane Saveta dizača tegova BiH, takmičarke i takmičari pod dirigentskom palicom trenera Namika Omerovića je osvojila u prošloj godini sve što se moglo osvojiti.

I pored pandemije Covida – 19, ovaj klub koji bi trebao  biti primjer ostalim, ne samo sportskim kolektivima, uspio je da organizuje četiri takmičenja, Državno prvenstvo, Open Bosna, Državno za kadete, juniore, mlađe seniorke i seniore, kao i Online Svjetsko prvenstvo za kadetkinje, gdje je članica KDT „Bosne“, Nejla Kalaća zauzela 7. mjesto na svijetu, što je do sada najveći uspjeh BH dizanja tegova.

U svim starosnim kategorijama KDT „Bosna“ je i u prošloj godini bila daleko ispred svih ekipa i po 13 put osvojila titulu Ekipnog prvaka Bosne i Hercegovine za 2020. godinu i na svim Državnim prvenstvima bila daleko najuspješnija ekipa sa osvjenih 70 zlatnih  medalja.

U Kantonu Sarajevo i u 2020. Godini, od 600 registrovanih klubova koji egzistiraju u ovom Kantonu, ovaj klub se našao među osam najboljih ekipa.

Na kraju sezone 1. mjesto  KDT „Bosna“ Sarajevo, 2. mjesto, KDT „Željezničar“ Sarajevo, 3.mjesto, KDT „IsaNEH ZB“ Sarajevo, 4. Mjesto, KDT „Sidro“, Ostrožac Jablanica, 5. mjesto,KDT „Neretva“ Konjic.

Državnu nagradu za Životno djelo za 2020. Godinu, na prijedlog Sportskog saveza Bosne i Hercegovine dobio je trener KDT „Bosne“ i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Namik Omerović.

Ismet Nimanović

PODIJELI