PODIJELI

U danima vikenda Karate klub Bjelopoljac bio je domaćin trećeg Mostar opena u karate na kojem je učešće uzelo ukupno 268 takmičara iz 28 klubova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore. Organizatori su prezadovoljni odzivom i kompletnim turnirom obzirom da je sve organizovano u vremenu pandemije koronavirusa.

Iz Bjelopoljca su zahvalili prijateljskim klubovima koji su se odazvali na Mostar open, kao i roditeljima takmičara koji su bili velika podrška.

– Posebna zahvalnica sponzorima koji su nas i ove godine podržali, a činili su to i u godinama iza nas. Čestitke i najuspješnijim takmičarima i njihovim trenerima, kao i svima ostalima na osvojenim medaljama i borbenosti. Posebno smo zadovoljni stepenom svijesti o opasnosti od pandemije koronavirusa kod svih učesnika koji su se maksimalno pridržavali mjera i preporuka s ciljem suzbijanja opasnosti od opakog virusa. Na sreću sve je prošlo u najboljem redu, rekao je predsjednik KK Bjelopoljac Adnan Pajić.

U ukupnom poretku treće mjesto pripalo je domaćinu – Bjelopoljcu, drugoplasirani je bio KK Široki Brijeg, dok je najupsješniji klub ove godine bio Perfekt iz Sarajeva.

Vodstvo i trenerski kadar u KK Bjelopoljac očekuju državna prevsnta koja se dosad nisu održala odlukom Upravnog odbora Karate saveza BiH.

PODIJELI