PODIJELI

Košarkaški klub Konjic i Ženski košarkaški klub Konjic preko svojih fejsbuk stranica uputili su apel za pomoć u završnoj adaptaciji košarkaškog terena u sklopu PSC Partizanovo.

Tokom ljetne pauze između dvije sezone članovi KK Konjic i ŽKK Konjic su i dalje aktivni i rade punom parom. Osim svakodnevnih treninga u toku je i akcija adaptacije košarkaškog igrališta u sklopu PSC Partizanovo.

Ovo nekada kultno igralište, koje je u svojim najboljim godinama bilo centar kulturno-sportskih zbivanja u Konjicu, u proteklim godinama prošlo je kroz cijeli niz transformacija.

Nažalost u bližoj prošlosti ovo igralište nije služilo svojoj svrsi. Igralište je tokom perioda izgradnje gradske pijace služilo kao pijaćni prostor te je pretrpilo značajno habanje i zbog klizavosti terena trenutno nije adekvatno za obavljanje trenažnog procesa.

U cilju što bolje pripreme igrališta neophodno je pristupiti čišćenju i farbanju istog, kako bi se spriječile eventualne povrede i omogućilo nesmetano korištenje igrališta kako za potrebe odvijanja treninga, tako i za zabavno-rekreativne potrebe.

Za te namjene potrebno je prikupiti iznos od 1.036,90 KM (prema predračunu, u cijenu uključen PDV), kako bi pristupili završnoj fazi adaptacije igrališta – farbanju terena.

Ovim putem koristimo priliku da pozovem sve građane koji su u mogućnosti da pomognu našu akciju.
Zainteresovani mogu svoj doprinos dati tako što uplate iznos u skladu svoje mogućnosti na žiro račun:
102 712 000 000 0540
UG Košarkaški klub Konjic
Svrha: adaptacija Partizanovog igrališta
1606070000003554
VAKUFSKA BANKA DD SARAJEVO
Ženski kosarkaški klub Konjic
Svrha: adaptacija Partizanovog igrališta.

(Enver Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI