Connect with us

Domaći fudbal

Klis za historiju!

Objavljeno prije

,

Ulaskom u polufinale Kupa BiH fudbaleri Klisa iz Buturović Polja su ostvarili najveći uspjeh u istoriji kolektivnog sporta Općine Konjic. To su: Adi Makan, Ahmed Ćosić, Aid Kudra, Aldin Husrep, Armin Cero, Azer Kozić, Bern Šimunović, Edin Canović, Elvedin Šehić, Faris Bajramović, Jusuf Gabela, Mirnes Jahić, Mirza Pirija, Muamer Vila, Edin Mujak, Omer Ćosić, Samir Bitevija, Semir Graho, Tarik Mušinović, Vedad Šabanović, Amel Bajrić, Nedim Padalović, Velid
Kozić, Mirsad Hakalović i šef stručnog štaba, Nedim – Nino Kudra.

Predsjednik Upravnog odbora FK Klisa je Ahmo Miljević, direktor, Ekrem Terzić, sekretar kluba Salem Delić, predsjednik Skupštine je Ejub Miljević, zamjenik predsjednika, Refik Begluk, zamjenik predsjednika, Atif Lipovac, ostali članovi UO FK klisa su Rasim Sitar, Zijad Padalović, Jasmin Turak, Almir Šahinović, Nijaz Padalović, Zahid Demirović, Šačir Hrnjica, Senad Sarajlić, Mahir Omerović, Zejnil Gostevčić, Muhamed Harbinja, Vejsil Šahić. Arnel Mahmutović je piar FK Klis.

FK Klis Buturović Polje je osnovan 1995. godine, tadašnje rukovodstvo kluba su činili Ilijas Mustafić(predsjednik), Vejsil Cokoja (predsjenik Skupštine), Azem Boloban(glavni trener), Hašim Habibija (pomoćni trener). 2000. godine klub je ugašen, ali je ponovo aktiviran 2007. Godine.U sezoni 2010/2011 FK Klis je osvojio prva mjesto u Kantonalnoj ligi HNK-a i plasirao se u Drugu ligu FBiH, grupa „Jug“ gdje se i danas takmiči.

U ljeto 2016. godine FK Klis je osvojio drugi trofej u klupskoj istoriji, pobjedom na ekipom Brotnjom u Čitluku 0:1 te osvojio trofej Kupa HNK –a za sezonu 2016/2017. Ponovo je osvojen Kup HNK –a 2018./ 2019. godine kada je u finalu u Buturović Polju savladan Neum 3:0.

U pomenutoj sezoni ostvaren je do tada najveći uspjeh u dotadašnjoj klupskoj istoriji, plasman među osam najboljih ekipa u najmasovnijem takmičenju u BiH, Kupu. U utakmicama četvrtfinala protiv sportskih prijetelja iz OFK Sloga Gornje Crnjelovo i revanšu na prepunom Gradskom stadionu u Konjicu 13. marta 2019. godine svi mediji su pisali o fudbalskom čudu iz Buturović Polja.

Na kraju te sezone osvojena je i titula prva Druge lige FBiH, grupa „Jug“, pa je ta ekipa našla svoje mjesto na zlatnim stranicama kupske istorije.

Šef stručnog štaba je fudbalska legenda Nedim – Nino Kudra, vlasnik je UEFA-ine B trenerske licence.
Osim prve ekipe u klubu rada tri omladinske selekcije, predpioniri, pinniri i kadeti. Omladinsku školu FK Klisa pohađa 70-ak mladih fudbalera i fudbalerki.

Utakmice se igraju na Sportskom Centru“Seid Padalović“ u Buturović Polju koji je izgrađen 20007. godine, kapaciteta 500 sjedečih mjesta, a ranije utakmice su igrane na Gradskom stadionu u Konjicu.

2020/21- osvajači Kupa HNK –a,
2018/2019-prvaci Druge lige FBiH, grupa „Jug“,
2018/2019-četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine,
2018/2019,osvajači Kupa HNK –a,
2016/2017-osvajači Kupa HNK –a,
2010/2011-osvajači Kantonalne lige HNK.

Ismet Nimanović


Domaći fudbal

Veležovi kalendari za 2022. godinu

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FK Velež

Velež je na svojoj Facebook stranici obavijestio svoje pratioce da mogu kupiti službene kalendare za 2022. godinu. Veležov jubilarni kalendar je potpisan rukom stratega Rođenih Feđe Dudića. Ostalo ih je još svega desetak!

Inače, cijena jednog kalenadara je 10.40 KM. Velež ove godine slavi svoju stotu godišnjicu, te su ovi kalendari napravljeni upravo povodom toga.

Kalendari se mogu kupiti u fan shopu (Adema Buća 6, Cernica) ili putem web-shopa na sljedećem linku:

Službeni kalendar FK Velež Mostar 2022.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Bivši fudbaler Želje, Čelika i Konyaspora novi trener federalnog drugoligaša

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: FK Bosna Mionica 3

Nakon što je večeras za Bosnu iz Mionice potpisao bivši fudbaler Rijeke Tarik Hrštić, Bosna je dovela još dva pojačanja. Potpisao je i Almir Piragić. Piragić je 22-godišnji fudbaler koji igra na poziciji desnog beka. Došao je iz Zvijezde iz Gradačca. Pored toga, igrao je za Biberovo Polje i Jedinstvo 1952 iz Vučkovaca.

Pored igračkih pojačanja, Bosna se pojačala i na klupi. Novi trener kluba iz Mionice je Muamer Salibašić.

Salibašić je nastupao za Čelik, Orašje, Željezničar, Budućnost, Zvijezdu i Lokomotivu iz Miričine u Bosni Hercegovini. U inostrastvu je nastupao za Pomorac, Konyaspor, Sabah, Sarawak, Dagerfors, Varnsdorf i Muhlbach/Hkg.

FK Bosna Mionica 3 je član Druge lige FBiH – Grupa Sjever. Bosna je trenutno na sedmoj poziciji sa 25 bodova iz 15 utakmica.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Zvijezda demantovala navodnu zabranu registracije igrača

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: NK Zvijezda Gradačac

Danas je u medijima izašla informacija da je Zvijezdi iz Gradačca zabranjena registracija novih igrača, zbog zabrane od strane FIFA-e. Uprava NK Zvijezda se izjasnila po ovom pitanju. Oni u svojoj izjavi navode da su izjave bile netačne i da nisu dobili nikakav od dopis po ovom pitanju. Izjavu prenosimo u cijelosti:

“U povodu današnjih objava na pojedinim portalima o navodnoj zabrani registracija novih igrača NK Zvijezda Gradačac, a zbog navodne zabrane od strane FIFA, javnost želimo obavijestiti o sljedećem:

– NK Zvijezda Gradačac nije zaprimila niti jedan dopis u bilo kojoj formi od strane fudbalskih organizacija i asocijacija u državi i izvan nje, a koji ima sadržaj o kojem je danas izvještavana javnost kao što je navedemo u uvodu ovog saopštenja.

– Na adresu kluba nisu pristigla nikakva potraživanja od strane institucija ili pravnih lica na ime fudbalera Nemanje Đekića.

– NK Zvijezda Gradačac najoštrije osuđuje ovakav način komunikacije i plasiranja dezinformacija koja štete ugledu našeg kluba.

– Koristimo ovu priliku da upozorimo sve one koji su plasirali ovakve informacije da ćemo nakon što razmotrimo motive i moguće posljedice iznesenih lažnih tvrdnji, pokrenuti odgovarajuće forme tužbi prema istim.

Uprava NK Zvijezda Gradačac”


Nastavi čitati

NAJČITANIJE