PODIJELI
Foto: Newcastle

Nove informacije u vezi sa Newcastleom pojavljuju se svakodnevno, a današnje vijesti dana glase – Nabil Fekir i Timo Werner su realne mete nove uprave.

Pouzdani mediji iz Andaluzije otkrivaju da je Fekir stopirao pregovore sa Betisom, jer je Newcastle pokazao ozbiljno interesovanje za njegove usluge. Fekir je 2018. godine bio na pregledima u Liverpoolu, kao velika želja Kloppa, ali mu je transfer karijere propao u posljednji čas.

Na kraju je potpuno neočekivano završio u Betisu, gdje je eksplodirao i skrenuo pažnju brojnih klubova iz Evrope. Betis je zahtjevao ogromno obeštećenje, pa je Francuz i dalje u tom klubu.

Fekir ima ugovor do 2023. godine, ukoliko ga ne produži, Betis će na ljeto biti primoran da ga proda kako ne bi ušao u posljednju sezonu i potencijalno otišao bez odštete.

Što se tiče Wernera, o njemu piše ni manje ni više nego pouzdani urednik Bilda Cristian Falk. Otkrio je da su čelnici Newcastlea već uspostavili kontakte sa agentima Time Wernera, koji neće ostati u Chelseaju ako ostane rezerva Lukakuu.

Thomas Tuchel se neće lako odreći Wernera, ali neće ga ni zadržati ako nastavi da dobija šansu na kašičicu. Za početak, sačekat ćemo da vidimo ko će biti novi trener, a onda i iskristalisati i ideje oko pojačanja. Fekir i Werner su svakako realne mete.

PODIJELI