PODIJELI

U Domu mladih u Sarajevu na Skenderiji u organizaciji Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo održan je izbor najuspješnijih sportista i sportskih ekipa Kantona Sarajevo za 2019. godinu.

U veoma jakoj konkurenciji sportskih klubova, Klub dizača tegova Bosna je osvojila naslov najuspješnije sportske ekipe za 2019. godinu . Ovaj klub je ostvario vrhunske rezultate, kako na domaćim, tako i na Međunarodnim takmičenjima . Klub dizača tegova Bosna je sedmorostruki ekipni prvak Bosne i Hercegovine u svim starosnim kategorijama, osvajač ligaškog prvenstva, Kupa BiH, Međunarodni turnir ” Andrija Maleć ” i tri Međunarodna turnira . U 2019. godini KDT Bosna je osvojila preko 100 medalja, dva takmičara ovog kluba za 2019. godinu su proglašena za sportske perspektivu Kantona Sarajevo do 17 godina, a jedan je proglašen za sportsku perspektivu BiH u dizanju tegova. KDT Bosna u svojim redovima ima reprenzetativaca BiH u svim kategorijama.

– Vaši prvi utisci nakon proglašenja Vaše ekipe za najuspješniju u Kantonu Sarajevo ?
, obratili smo se treneru KDT Bosne, Namiku Omeroviću .

” Veoma sam sretan i ponosan na svoj klub, Klub dizača tegova Bosna Sarajevo, svoje sportiste i njihove roditelje, klub je dokazao svojim rezultatima da je jedan od najboljih klubova u Bosni i Herecegovini i najbolji na Kantonu Sarajevo u 2019. godini. Naš klub ima najviše reprezentativaca Bosne i Hercegovine i to me čini još ponosnijim .
Puno hvala Savezu dizača tegova Bosne i Hercegovine i našem generalnom sekretaru Nedimu Mašiću i svima onima koji su na bilo koji način uspjeli da nam koliko toliko pomognu da uspijemo da budemo najbolji .

– Šta očekujete u 2020. godini ?, upitali smo trenera Omerovića .

Uz novčanu pomoč Države Bosne i Hercegovine, Federalnog ministarstva kulture i sporta, Opštine Centar i svih onih koji su u mogućnosti da nam pomognu na bilo koji način, nadam se da ćemo i u 2020. godini ostati na istom nivou i ostvariti još bolje rezultate “, riječi su alfe i omege Kluba dizača tegova Bosna Sarajevo, trenera ovog kluba i selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, Namika Omerovića .

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI