PODIJELI

Ahmed Hossam Hussein Abdelhamid poznatiji kao Mido otkrio je jedan detalj iz svoje karijere dok je nosio dres Ajaxa.

U razgovoru za The Sun bivši egipatski fudbaler čiju su karijeru obilježile kontraveze i povrede je kazao kako je umalo ubio ni manje ni više nego Zlatana Ibrahimovića. Bilo je to 2002. godine kada je ovaj dvojac dijelio svlačionicu najvećeg holandskog kluba.

”Rizikovao sam da ga ubijem. Bio sam mnogo nervozan jer sam bio na klupi i onda smo se svađali na terenu, onda sam u svlačionici izgubio glavu. Zamalo je došlo do fizičkog sukoba. Onda smo se pogledali i počeli smijati. ‘Znaš li da sam te umalo ubio’, rekao sam mu, on je odgovorio: ‘Sigurno da znam’.

Mido je inače tokom karijere bio poznat po ekscesima, u 15 godina fudbalske karijere promijenio je isto toliko klubova. Nerijetko je bio i na meti navijača kao što je bio slučaj kada ga je 2005. godine napala manja grupa navijača Southamptona i West Ham Uniteda.

Karijeru je počeo u Zamaleku, u januaru 2011. godine vratio se u taj klub sa kojim je potpisao troipogodišnji ugovor, ali čelnici egipatskog velikana ga nisu uspjeli registrovati tako da je bio primoran propustiti ostatak sezone.

U septembru 2004. godine odrekao ga se i FS Egipta budući da nije nastupio za reprezentaciju u zbog povrede, a 24 sata kasnije igrao je prijateljski meč za svoj tadašnji klub Romu. Šest mjeseci kasnije Mido se javnio izvinio naciji i ponovo je dobio poziv za nastupa za nacionalni tim svoje zemlje.

Na Afričkom kupu nacija 2006. godine, tačnije u polufinalnom duelu posvađao se sa selektorom Hassanom Shehatom poslije čega je zaradio šestomjesečnu suspenziju. U dresu Faraona odigrao je 51 meč i postigao 20 golova.

PODIJELI