PODIJELI

Lokomotiva Leipzig prodaje elektronske karte za jedan euro za događaj koji je zakazan za 8. maj

Fudbalski klub Lokomotiva Leipzig, koji nastupa u četvrtoj njemačkoj ligi, prodao je više od 100.000 ulaznica za utakmicu protiv nevidljivog protivnika, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lokomotiva prodaje elektronske karte za jedan euro za događaj koji je zakazan za 8. maj. U klubu smatraju da bi se s prihodima od ulaznica mogli nositi s finansijskim pritiskom usljed obustave fudbala u Njemačkoj zbog globalne pandemije novog koronavirusa.

Lokomotivina kampanja počela je 19. marta i njihov cilj je da prodaju 120.000 ulaznica, i time obore rekord po posjećenosti koji je zabilježen 1987. godine u polufinalnom duelu Kupa UEFA protiv Bordeauxa.

Njihova najveća posjeta ove sezone na stadionu “Bruno Plache“ bila je 4.498 gledalaca protiv Energie Cottbusa, a njihov prosječni prihod po utakmici iznosi 30.000 eura.

“Ono što je planirano za 8. maj ostaje tajna. Sa stadiona će biti emitovan live stream. Reflektori će biti uključeni i naši komentatori na internet radiju raditi direktan prenos utakmice. Ne možemo vam reći više u ovom trenutku“, objavili su iz Lokomotive.

Klub sa 126-godišnjom istorijom u periodu između 1960. i 1980. godine redovno je igrao u evropskim takmičenjima. Tri puta je osvajao naslov šampiona Njemačke, 1903, 1906. i 1913. godine

PODIJELI