PODIJELI

Golman Atalante Marco Sportiello prvi je zaraženi igrač ovog kluba koronavirusom, objavio je tim iz Bergama na društvenim mrežama.
Klub je objavio da je pomenuti golman prvi pozitivan igrač u njihovom timu, a da se trenutno nalazi u samoizolaciji, kao i ostatak ekipe.

“Obavještavamo vas da nam je lokalna zdravstvena institucija saopćila da je igrač Marco Sportiello pozitivan na virus Covid-19”, objavili su iz kluba.

Također, oni su dodali da se njihov golman dobro osjeća i da nema simptome ove bolesti, ali da se svejedno nalazi u samoizoalciji, kao i svi članovi prvog tima.

Marco Sportiello je rođen 10. maja 1992. godine, a u karijeri je branio za Carpi, Serengno i Poggibonsi te je bio na posudbama u Fiorentini i Frosinoneu.

Za sada se u Italiji bilježi 54.030 otvorenih slučajeva, od čega 50.637 koji su u dobrom zdravstvenom stanju, ali i 3.393 onih koji su u kritičnoj situaciji. Najveći broj zaraženih i dalje je u Lombardiji, gdje se bilježi 9.711 oboljela osoba. Broj pacijenata koji su trenutno u bolnici je 21.937, od kojih je 3.396 na intenzivnoj njezi, dok ih je 28.967 u kućnoj izolaciji.

PODIJELI