PODIJELI

Danas u 11 sati u Sarajevu trebao bi biti održan sastanak ekipa iz najelitnijeg ranga bh. košarke.

Pozivnica za taj sastanak sadrži informaciju da je dolazak na taj sastanak, ustvari, potvrda nastupa u novoj sezoni domaćeg prvenstva. Borac i Igokea nisu dobili pozivnice. To, vjerovatno, znači da KS BiH i dalje planira izbaciti navedene klubove u niži rang, a ista sudbina bi čekala i Spars.

Baš zbog nepozivanja Igokee i Borca, predstavnici ekipa iz Košarkaškog saveza Republike Srpske, neće se pojaviti u Sarajevu. Tačnije, na sastanak neće doći predstavnici Bratunca, Leotara, Mladosti i Radnika.

– Sve ovo je samo kulminacija drame koju pravi jedan čovjek – Amer Čolan koji bi trebalo da kao generalni sekretar služi savezu, a ne da sprovodi svoju samovolju. Svi stavovi koje on i njemu slični žele da proguraju vode ka totalnom gašenju košarke u BiH. Čolan je na svoju ruku proglasio šampione BiH za prošlu sezonu, što nikako nije smio da uradi – rekao je predsjednik banjalučkog Borca Milan Đajić u izjavi koju donosi Glas Srpske.

Podsjećamo, Borac, Igokea i Spars se nisu pojavili na Final fouru kojim se trebala okončani protekla sezona. Zbog toga je KS BiH odlučio izbaciti navedene tri ekipe iz najjačeg ranga bh. košarke.

PODIJELI