PODIJELI

Posljedice koronavirusa osjećaju se u fudbalskoj industriji. Najveći evropski klubovi već su poduzeli određene mjere, a ni BiH neće zaobići takav trend. Pojedini klubovi sve su glasniji u smjeru da će igračima biti smanjena primanja. Takvu odluku za sada je donijela Sloboda, smanjenje budžeta najvili su i iz Borca, a i u Radniku su najavili da će ova nepopularna mjera biti nezaobilazna sa bijeljinski klub.

Tim povodom kontaktirali smo Aldina Đidića, osnivača i potpredsjednika Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH, koji je otkrio kako sve više fudbalera u posljednje vrijeme kontaktira ovu organizaciju zbog novonastale situacije.

– Imamo upita, ne samo iz Bosne i Hercegovine, već i od naših igrača širom svijeta. Nastojimo svima odgovoriti, pružiti podršku i pomoći. Kada je u pitanju Premijer lige BiH do sada je Sloboda donijela određene mjere bez konsultacije sa igračima i očekujem da će se uskoro sastati i donijeti zajedničku odluku. U ovom trenutku ja jako bitan dijalog između klubova i igrača i vjerujem da se u svakom scenariju može pronaći dogovor, izjavio je Aldin Đidić za Sportske.ba.

(N.S./Sportske.ba)

PODIJELI