PODIJELI

Evropska fudbalska federacija danas je odlučila EURO koji je bio zakazan za ovo odgoditi za sljedeće ljeto.

Posljedica je to pandemije koronavirusa na tlu Evrope, a još se ne zna kada će se odigrati mečevi baraža za plasman na kontinentalni šampionat.

Poboljša li se situacija vezana za pandemiju koja je paralizovala život na Starom kontinentu i žestoko pogodila sva sportska dešavanja, mečevi baraža mogli bi se igrati u junu ove godine.

Selekcija Sjeverne Irske bi susret baraža protiv Bosne i Hercegovine, koji se trebao odigrati 26. marta na Bilinom polju, mogla dočekati s novim selektorom.

Naime, sadašnji selektor Sjeverne Irske Michael O’Neill prilikom preuzimanja Stoke Cityja u novembru 2019. godine dogovorio se da će na klupi reprezentacije sjediti do kraja marta, odnosno da će se njegov angažman okončati s utakmiacama baraža za EURO, navodi Belfasttelegraph.

Želja većine iskusnijih reprezentativaca Sjeverne Irske bila je da O’Neill selekciju ovu zemlje vodi i na EP-u koje je trebalo početi u junu ove godine, naravno pod uvjetom da izbori plasman na završni turnir.

Mediji su izvijestili da će FS Sjeverne Irske ove sedmice održati sastanak sa svojim selektorom na kojem će očito pasti odluka ko će reprezentaciju ove zemlje voditi u baražu protiv Zmajeva.

PODIJELI